Home / Primaria Targu Mures / Primăria Târgu-Mureș sprijină persoanele nedeplasabile în obţinerea actelor de identitate!

Primăria Târgu-Mureș sprijină persoanele nedeplasabile în obţinerea actelor de identitate!

Primăria municipiului Târgu-Mureș, prin Serviciul de Evidenţă a Persoanelor, vine în sprijinul cetăţenilor oferindu-le acestora posibilitatea preluării imaginii și a documentelor necesare pentru emiterea actului de identitate la domiciliul persoanelor netransportabile.

Dovada stării de sănătate a persoanelor care se află în imposibilitatea de a se deplasa, se va face printr-un document justificativ, respectiv, certificat de încadrare în grad de handicap sau adeverinţă eliberată de medicul de familie, din care să rezulte că persoana nu se poate deplasa.

Solicitările se depun direct la Serviciului de Evidență a Persoanelor, str. Călărașilor nr. 26-28 și nu implică costuri suplimentare.

Informaţii referitoare la actele necesare emiterii actului de identitate se pot obţine la numărul de telefon: 0265 -250.391, la sediul serviciului, de luni până vineri, între orele 8.30 – 16.30 sau de pe pagina de internet a instituţiei www.tirgumures.ro.

În anul 2018, la solicitarea persoanelor fizice interesate, a unităților sanitare și de ocrotire socială, au fost efectuate 217 de astfel de deplasări și au fost puse în legalitate, cu acte de identitate, 430 de persoane.

În acest mod, s-au rezolvat și 22 de situații de risc de abandon a nou-născuților în unitățile sanitare, prin punerea în legalitate, cu acte de identitate, a mamelor în unitățile sanitare și înregistrarea nașterii pentru nou-născut.

De reținut! La externare mama are emis, atât actul de identitate cât și certificatul de naștere al nou-născutului.

(Comunicat de presă, Primăria municipiului Târgu-Mureş)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Cursa Theodorei Benedek pentru Primăria municipiului Târgu Mureș

Semnăturile sunt strânse. Vă mulțumim! Săptămâna trecută, echipa de campanie a continuat acțiunea de strângere …