Centrală termică din Luduş, de vânzare! Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 436 Vizualizări

Centrală termică din Luduş, de vânzare!

Prin configurarea sa geografică, oaşul Luduş este împărţit pe şapte cartiere: Gheja, Gării, Luduş Est, Centrul Vechi, Roşiori, Dacia, Big şi Independenţei-Zăvoiului. În acest ultim cartier cu mai mult de 50 de ani în urmă a fost construită o centrală termică de cartier care a asigurat agentul termic şi apa caldă menajeră pentru blocurile din jur. Şi-a făcut datoria mai bine sau mai rău până după primii ani care au urmat evenimentelor din decembrie 1989. Atunci, într-un avânt de nestăvilit au început debranşările de la reţeaua comună, ceea ce a dus în mod inevitabil la stoparea producţiei de agent termic şi apă caldă menajeră.

A apărut încă o epavă

Dintr-un raport de evaluare foarte bine documentat de Loredana Brustur, evaluator autorizat din cadrul ANEVAR, pentru Consiliul local al oraşului Luduş având ca obiect „Centrala Termică nr. 1” din Luduş, strada Bradului am aflat că proprietatea evaluată are un teren în suprafaţă de 480 de metri pătraţi şi constucţiile aferente, sala cazanelor (342 de metri pătraţi), atelierul cu o suprafaţă de construită de 35 m.p şi o magazie /şopron (91 de metri pătraţi). Clădirile au un regim de înălţime P, iar sala cazanelor, clădirea principală, este dotată cu un coş de fum care parţial este alipit de blocul de locuinţe din vecinătate. Raportul de evaluare a fost comandat de Primăria oraşului Luduş pentru estimarea valorii de piaţă a imobilului care nu a mai fost utilizat de foarte mulţi ani. Starea actuală a imobilului este satisfăcătoare, dar cu trecerea anilor se va instala din ce în ce mai mult o degradare fizică, ceea ce va duce la diminuarea preţului de vânzare. „În urma aplicării abordărilor de evaluare şi a reconcilierii rezultatelor acestora s-a obţinut valoarea de piaţă a proprietăţii imobiliare evaluate la data de 22 ianuarie 2019, estimată de evaluator în vederea vânzării, la 437.800 de lei.”

Ia Centrala, neamule!

Odată luată hotărârea de a vinde ceea ce a rămas din Centrala Termică nr. 1, Executivul Primăriei oraşului Luduş a operat trecerea imobilului în domeniul privat al oraşului şi s-a elaborat raportul de evaluare în vederea stabilirii preţului iniţial de vânzare prin Hotărârea Consiliului Local nr. 132/2018. Următorul pas a fost făcut în 26 februarie 2019 când Consiliul Local şi-a însuşit raportul de evaluare întocmit pentru mijlocul fix „Centrala Termică nr. 1”, a aprobat valorificarea prin licitaţie publică deschisă cu strigare la preţul iniţial de vânzare stabilit în raportul de evaluare, cu pasul de licitare de 1% din preţul de vânzare. Prin aceeaşi hotărâre s-a aprobat şi caietul de sarcini privind valorificarea mijlocului fix prin licitaţie publică deschisă cu strigare. „Aşa cum este firesc, sumele rezultate din valorificarea mijlocului fix „Centrala Termică nr. 1” constituie venit al bugetului local”, ne-a declarat primarul Cristian Moldovan. Locul şi data la care va avea loc licitaţia publică cu strigare le vom comunica în timp util.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE