Ervin Molnar (PNL): „Instituția Prefectului – Județul Mureș confirmă decizia Partidului Național Liberal!” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 869 Vizualizări

Ervin Molnar (PNL): „Instituția Prefectului – Județul Mureș confirmă decizia Partidului Național Liberal!”

Preşedintele PNL Târgu-Mureş, consilierul judeţean Ervin Molnar, a remis un comunicat de presă pe tema solicitării Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş de revocare a hotărârii de Consiliu Local Târgu-Mureş prin care s-a aprobat contractarea unui împrumut de 89,8 milioane de lei.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al comunicatului:

„Solicitarea Instituției Prefectului, de revocare a hotărârii de Consiliu care urma să îndatoreze municipiul Târgu-Mureș pe următorii 13 ani, confirmă, ca fiind fundamentată, decizia conducerii Partidului Național Liberal de excludere din partid a foștilor consilieri PNL, care au votat în favoarea aprobării unei finanțări rambursabile interne/externe, în valoare de 89.835.883,80 lei.

Reamintim opiniei publice că votul exprimat la acest proiect de hotărâre de foștii consilieri PNL, în ședința Consiliului Local Municipal din 31 ianuarie 2018, a fost dat în nume propriu, cu ignorarea totală a recomandărilor și argumentelor de legalitate, aduse de colegii din Biroul Politic Local. 

Conducerea PNL și-a exprimat, încă de la început, opinia că îndatorarea municipiului Târgu-Mureș cu sumele astronomice prevăzute în respectiva Hotărâre de Consiliu Local nu poate face obiectul unui proiect introdus  în regim de urgență pe ordinea de zi.

Anvergura și impactul bugetar al unui asemenea proiect ar fi impus parcursul firesc prevăzut de lege, respectiv dezbaterea publică, precum și  analiza în cadrul comisiilor de specialitate din Consiliul Local.

Salutăm exercitarea, de către Instituția Prefectului – Județul Mureș, a atribuțiunilor privind controlul de legalitate prevăzut de Legea 340/2004 și facem încă un apel la primarul și la viceprimarii municipiului Târgu-Mureș să respecte legea și să dovedească, măcar în ultimul an de mandat pe care îl mai au la conducerea orașului, echilibru și cumpătare față de cheltuirea banului public.”

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE