Home / Cultură / „Intenții rătăcite” și „Țara zânelor”, spectacole bilingve la Teatrul Național Târgu Mureș
Imagine din „Țara zânelor” (Foto: Bereczki Sándor)

„Intenții rătăcite” și „Țara zânelor”, spectacole bilingve la Teatrul Național Târgu Mureș

Teatrul Național Târgu Mureș a programat și în luna martie cele două spectacole produse în proiectul „Român vs. Maghiar. Interferenţe culturale româno-maghiare în teatru după 1918”, finanţat de către Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale: „Intenții rătăcite” și „Țara zânelor”.

Astfel, Compania Liviu Rebreanu va susține miercuri, 13 martie, de la ora 17.00, la Sala Mică, o nouă reprezentație a spectacolului „Intenții rătăcite”/„Tévedések tárháza” de Réka Dálnoky, în regia lui Nicu Mihoc, cu Béres P. Ildikó, Bianca Fărcaș, Alexandru-Andrei Chiran, Fülöp B. Erzsébet, Galló Ernő, Anca Loghin, Ştefan Mura și Tollas Gábor. Din echipa artistică mai fac parte scenografa Denisa Berceanu, proiecțiile video sunt realizate de Lucian Matei, iar traducerea este semnată de Réka Dálnoky și Judit-Andrea Kacsó.

Imagine din „Intenții rătăcite (Foto: Cristina Gânj)

Compania Tompa Miklós va prezenta miercuri, 13 martie, de la ora 20.00, la Sala Mare (în regim Studio), spectacolul „Tündérország”/„Țara zânelor” de George Ștefan, în regia lui Keresztes & Blaga, cu proiecții video realizate de Adrian Matei. Din distribuție fac parte actorii Kilyén László, Kiss Bora, Nicu Mihoc, Cristian Iorga, Pál Zoltán și Loredana Dascălu.

Ideea celor două prezentări scenice are la bază promovarea unor tineri autori români și maghiari contemporani, în procesul de creație fiind implicați actori ai celor două Companii, rezultând două spectacole bilingve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Programul Teatrului Ariel pentru luna decembrie

Conform informațiilor furnizate de către reprezentanții Teatrului Ariel, spectacolele desfășurate în cadrul teatrului, în luna …