Ministrul Transporturilor, vizită de lucru în “Oraşul viorilor”. Proiectul Centurii Reghinului scos la lumină! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2924 Vizualizări

Ministrul Transporturilor, vizită de lucru în “Oraşul viorilor”. Proiectul Centurii Reghinului scos la lumină!

Ministrul Transporturilor din România, Alexandru-Răzvan Cuc, a efectuat miercuri, 6 martie, o vizită de lucru la sediul Primăriei municipiului Reghin. Alexandru-Răzvan Cuc a fost însoţit de Narcis Neaga – directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră, Adriana Nicula – director regional al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Mircea Duşa – prefectul judeţului Mureş şi Vasile Gliga – preşedintele PSD Mureş.

Vasile Gliga: „Deciziile corecte se iau pe teren”

Prezent în anturajul ministrului Transporturilor pe care l-a însoţit şi la vizita efectuată pe şantierul autostrăzii, în zona oraşului Iernut, liderul PSD Mureş a declarat, mai în glumă, mai în serios, că “e bine când vine Guvernul în teritoriu şi nu teritoriul la Guvern.”

Totodată, Vasile Gliga a subliniat că oaspeţii prezenţi în judeţul Mureş s-au arătat interesaţi şi de alte proiecte de infrastructură rutieră importante pentru mureşeni.

“E clar, obiectivul principal de infrastructură rutieră din Mureş este autostrada dintre Târgu-Mureş şi Cluj Napoca, dar în cadrul vizitei s-au discutat şi despre alte obiective importante, cum ar fi centura de ocolire a municipiului Târgu-Mureş, dar şi centura municipiului Reghin şi chiar drumul naţional dintre Reghin şi Cluj Napoca. L-am invitat pe domnul ministru să vină la Reghin, prilej cu care de la Luduş încoace a prins oră de vârf şi a ajuns în mai bine de două ore la Reghin. Altfel simţi şi altfel vezi lucrurile, trăind realitatea de pe teren, în judeţ. Acesta este şi mesajul pe care doresc să îl transmit, ministrul trebuie să fie în teritoriu, ca să poată lua decizii corecte”, a declarat Vasile Gliga.

Refacerea studiului de fezabilitate, în curând

La Reghin, oaspeţilor li s-a prezentat un studiu de fezabilitate pentru realizarea centurii de ocolire a municipiului, proiect care va fi scos de la “naftalină”. În acest sens, în viitorul apropiat pe sistemul public de achiziţii publice se va scoate la licitaţie refacerea studiului de fezabilitate al proiectului

“În Reghin, domnul ministru a văzut un studiu mai vechi, din anul 2007, foarte uşor de refăcut, care în aprilie va fi pus pe SEAP (sistemul public de achiziţii publice – n.a.) pentru a se stabili prin licitaţie refacerea studiului de fezabilitate. Traseul prevăzut în partea tehnică rămâne acelaşi şi sperăm că municipiul Reghin va avea centură ocolitoare în curând. Cred că domnul ministru şi domnul director Narcis Neaga de la CNAIR ştiu mai departe ce au de făcut. S-a discutat, de asemenea, şi despre reabilitarea drumului naţional dintre Reghin şi Cluj Napoca, obiectiv care trece şi prin judeţul Bistriţa Năsăud, unde au fost reabilitări. Anul acesta sunt prevăzuţi 14 kilometri de covor asfaltic, dar domnul ministru a promis că se vor face eforturi pentru a se face mult mai mult pe porţiunea de 50 de kilometri care aparţin de judeţul Mureş”, a arătat preşedintele social-democraţilor din judeţul Mureş.

Drumul dintre Reghin şi Cluj Napoca, reabilitat

Delegaţia a fost întâmpinată de Maria Precup, primarul municipiului Reghin, care s-a declarat mulţumită de concluziile întâlnirii.

“M-am bucurat enorm să aud că proiectul “Variantă de ocolire sud și est a Municipiului Reghin” al cărui beneficiar și inițiator este Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră se va implementa. În perioada imediat următoare, Compania Naţională de Autostrăzi şi Infrastructură Rutieră se va ocupa de actualizarea documentației ca mai apoi să se înceapă execuția. Mai avem o veste bună, respectiv că se va reabilita şi drumul naţional dintre Reghin şi Cluj Napoca. Domnul ministru ne-a spus că sunt bani pentru refacerea proiectelor şi se trece la treabă”, a afirmat Maria Precup.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE