Primarii din Târnăveni și Luduș, lobby pentru comunitățile lor la Transporturi Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 1484 Vizualizări

Primarii din Târnăveni și Luduș, lobby pentru comunitățile lor la Transporturi

Primarii municipiului Târnăveni, Sorin Megheșan, și al orașului Luduș, Cristian Moldovan, nu au ratat vizita ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, pentru a face lobby pentru localitățile pe care le conduc.

 

Primarul municipiului Târnăveni l-a așteptat pe ministru la viitorul nod Iernut, care se află aproape de comuna Cucerdea, pentru a-i înmâna un memoriu referitor la reabilitarea DN 14A.

“Am venit și de această dată să îi solicit sprijin domnului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, vizavi de DN 14A care face legătura între municipiul Târnăveni și drumul european 60. De foarte multe ori, începând cu anul 2012 am solicitat sprijin pentru reabilitarea și modernizarea acestui drum deoarece este singura cale de acces a municipiului Târnăveni și avem foarte multe reclamații sau chiar de multe ori am fost ocoliți de către investitori, de oameni de afaceri, din cauza stării de degradare continuă a acestui drum. Deși s-au făcut unele reparații, nu corespunde. Trebuie să spun că pe raza municipiului Târnăveni, ceea ce ține de municipiul a fost reabilitat”, ne-a declarat Sorin Megheșan, primarul municipiului Târnăveni.

Primarul a menționat că din 2012, în fiecare an, alături de primarii de la Iernut și Cucerdea, a solicitat prim-ministrului și ministrului Transporturilor sprijin pentru reabilitarea acestui drum national.

“De fiecare dată am primit răspuns că se află în strategia de dezvoltare, de modernizare a drumurilor și iată că suntem în 2019, după 7 ani, și am rămas tot la faza de plombare sau peticire a drumului național. Pentru noi este un inconvenient major, ținând cont și de faptul că și drumul județean care face legătura între Târnăveni și municipiul Târgu Mureș este într-o stare avansată de degradare, sperăm ca acel drum să intre cât mai repede în reabilitare, ținând cont de accesarea fondurilor europene, dar fiecare zi care trece este în detrimentul Primăriei Târnăveni, a locuitorilor din municipiu și a investitorilor care ar dori sau care își desfășoară activitatea în municipiul Târnăveni”, a mai adăugat edilul municipiului de pe Târnava Mică.

Primarul orașului Luduș a venit la câțiva kilometri de localitatea pe care o conduce, unde ministrul s-a oprit pentru a verifica stadiul lucrărilor pe lotul Autostrăzii Transilvania executat de Straco.

Ministrul a promis că va studia dosarul primarului din Târnăveni și sprijin pentru Luduș.

“Domnul primar de la Târnăveni mi-a lăsat un dosar pe care o să îl studiem cu foarte mare atenție la minister când voi ajunge. Iar domnul primar de la Luduș, o prezență foarte agreabilă cu care m-am cunoscut încă din 2017 a avut o problemă legată de un acces la autostradă și am găsit o soluție cu domnul director Neaga ca să venim în întâmpinarea problemelor dânsului”, ne-a răspuns ministrul la întrebare despre discuțiile cu cei doi edili.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE