Comunicat Aquaserv: se sistează apa potabilă către 36 de asociaţii de proprietari/locatari din Târgu-Mureş! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3390 Vizualizări

Comunicat Aquaserv: se sistează apa potabilă către 36 de asociaţii de proprietari/locatari din Târgu-Mureş!

Conducerea Companiei Aquaserv SA Târgu-Mureş a remis joi, 7 martie, un comunicat de presă, pe care îl redăm integral în rândurile de mai jos.

„Compania Aquaserv Târgu-Mureş este nevoită ca, în perioada 11-22 martie 2019, să sisteze furnizarea apei potabile către 36 asociaţii de proprietari/locatari, cu restanţe către companie. Asociaţiile de proprietari vizate au datorii cumulate de peste 2 milioane de lei, cu o vechime de cel puţin 90 de zile.

Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari le au către societate. Din cauza faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem şi la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile.

Sistarea furnizării apei potabile către datornici se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esenţiale pentru derularea activității Aquaserv, în condițiile și la nivelul de calitate asumat prin Contractul de delegare.

Compania Aquaserv a înştiinţat instituţiile interesate cu privire la situaţia creată, şi anume: Primăria Târgu-Mureş, Instituţia Prefectului şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş, instituţii care înţeleg gravitatea situaţiei.

Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, articolul 22, alineat 2, coroborat cu articolul 25, alineatul 5, facem apel către locuitorii din zonele unde urmează a fi sistată furnizarea apei potabile, să-şi asigure rezerve de apă, în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.

SC Compania Aquaserv SA”

Lista asociaţiilor vizate de sistare va fi făcută publică vineri, 8 martie.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE