Share

Home / Slider / Comunicat Aquaserv: se sistează apa potabilă către 36 de asociaţii de proprietari/locatari din Târgu-Mureş!

Comunicat Aquaserv: se sistează apa potabilă către 36 de asociaţii de proprietari/locatari din Târgu-Mureş!

Conducerea Companiei Aquaserv SA Târgu-Mureş a remis joi, 7 martie, un comunicat de presă, pe care îl redăm integral în rândurile de mai jos.

„Compania Aquaserv Târgu-Mureş este nevoită ca, în perioada 11-22 martie 2019, să sisteze furnizarea apei potabile către 36 asociaţii de proprietari/locatari, cu restanţe către companie. Asociaţiile de proprietari vizate au datorii cumulate de peste 2 milioane de lei, cu o vechime de cel puţin 90 de zile.

Această decizie, deosebit de neplăcută, a fost luată doar după ce au fost parcurse toate etapele legale prealabile, în încercarea de a recupera datoriile scadente pe care asociaţiile de proprietari le au către societate. Din cauza faptului că aceste asociaţii nu au depus suficiente eforturi pentru diminuarea datoriilor, suntem nevoiţi să recurgem şi la măsura extremă, dar în deplină conformitate cu legislaţia existentă în domeniu (Legea 51/2006 şi Legea 241/2006), de sistare a apei potabile.

Sistarea furnizării apei potabile către datornici se impune pentru a împiedica generarea de noi datorii şi pentru recuperarea debitelor restante. Aceste două obiective sunt esenţiale pentru derularea activității Aquaserv, în condițiile și la nivelul de calitate asumat prin Contractul de delegare.

Compania Aquaserv a înştiinţat instituţiile interesate cu privire la situaţia creată, şi anume: Primăria Târgu-Mureş, Instituţia Prefectului şi Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Mureş, instituţii care înţeleg gravitatea situaţiei.

Conform Ordinului Ministerului Sănătăţii nr. 119/2014, articolul 22, alineat 2, coroborat cu articolul 25, alineatul 5, facem apel către locuitorii din zonele unde urmează a fi sistată furnizarea apei potabile, să-şi asigure rezerve de apă, în cantităţi suficiente pentru acoperirea necesarului fiziologic, igienei personale şi preparării hranei.

SC Compania Aquaserv SA”

Lista asociaţiilor vizate de sistare va fi făcută publică vineri, 8 martie.

(Redacţia)

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Vasile Boloș (PSD), propunere legislativă împotriva ”traseismului politic” din Parlament

Decanul de vârstă al Consiliului Județean Mureș, social-democratul Vasile Boloș, a propus joi, 23 ianuarie, …

Share
Share