Home / Luduș / Locuri noi de parcare, la Luduş

Locuri noi de parcare, la Luduş

Distribuie

Una dintre normele europene care dau mult de lucru administraţiilor publice locale este acea suprafaţă de 26 de metri pătraţi de spaţiu verde pe locuitor, suprafaţă care trebuie realizată, aşa cum a precizat directorul general al ADR Centru, Simion Creţu. La Luduş, această cerinţă este respectată făcându-se eforturi  notabile în multe cazuri. Având în vedere proximitatea zonelor verzi naturale, terenuri agricole şi zone împădurite, această cerinţă ar putea fi uşor realizată, dar nu este chiar aşa.

Parcări versus spaţii verzi

După numeroase solicitări venite din partea deţinătorilor de autovehicole, Primăria oraşului Luduş a identificat câteva locuri potrivite amenajării acelor locuri în care să se odihnească minunatele maşinării numite autoturisme, odoare scumpe ale confortului actual. „În toamna anului trecut anului am amenajat parcarea pavată cu dale vibropresate din strada Garofiţei. Tot atunci am realizat şi parcarea din Piaţa Unirii”, ne-a comunicat Liviu Popa, directorul Direcţiei Drumuri, Intervenţii, Transport şi Zone Verzi (DITZV) din cadrul Primăriei oraşului Luduş.

În cele două cazuri lucrările au fost acceptate fără rezerve de riverani, dar  au fost cazuri în care o singură persoană a stopat o iniţiativă favorabilă unei întregi colectivităţi.

Liviu Popa exemplifică această situaţie cu cea din strada Ghioceilor unde un singur locatar a blocat realizarea unei parcări atât de utile în cazul unei adevărate explozii a creşterii numărului de autoturisme. Această etapă a fost depăşită şi de puţin timp, locatarii de la blocul numărul 2 din strada Ghioceilor au acceptat o realitate: necesitatea de a suplimenta numărul locurilor de parcare din zonă. De la accept până la realizare au trecut foarte puţine zile. Oamenii de la DITZV, harnici şi bine pregătiţi profesional, au transormat în mod radical zona. S-au creat locurile de parcare delimitate de zona blocurilor cu plantarea unui gard viu, s-a amenajat zona cu materialele disponibile în această perioadă.

Desigur, după aprobarea bugetului local, în limita sumelor disponibile, parcarea va fi amenajată cu un pavaj modern, la fel ca şi celelalte din cartierele de blocuri. S-ar putea amenaja la Luduş o parcare supraterană sau subterană? l-am întrebat pe primarul oraşului. „Desigur, dacă identificăm un teren aflat în proprietatea comunităţii locale şi dacă vom avea fonduri suficiente”, am primit răspunsul.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.