Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, invitat la Târgu-Mureş Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 606 Vizualizări

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, invitat la Târgu-Mureş

Ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Szijjártó Péter, va participa, în data de 14 martie, la manifestările prilejuite de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, care vor fi organizate la Târgu-Mureş sub genericul manifestării “Talpra magyar!”, inspirat din poezia “Nemzeti dal” (cântec naţional) a poetului Sándor Petőfi.
“Anul acesta sărbătorim în data de 14 martie, de la ora 16,00, la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu-Mureş, pentru că ne-a acceptat invitaţia şi ne onorează cu prezenţa domnul Szijjártó Péter, ministrul de externe al Ungariei. E un lucru foarte important pentru că împreună putem dezvolta comunitatea şi mediul economic din Târgu-Mureş, deci este un mesaj de susţinere economică din punctul nostru de vedere, un mesaj foarte important în 2019, când Târgu-Mureş vrea să ajungă un oraş prosper, un oraş al ungurilor, al românilor şi al celorlalte comunităţi care convieţuiesc cu noi. De aceea ne onorează această prezenţă”, a declarat, joi, liderul UDMR Târgu-Mureş, Vass Levente, într-o conferinţă de presă.
El a afirmat că la eveniment va participa şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.
“Va fi prezent şi domnul Kelemen Hunor. Ne onorează dacă târgumureşenii vor veni să sărbătorească alături de noi. În 14-15 martie nu poţi să reciţi altceva decât Petőfi Sándor, e ca Eminescu pentru partea română, de aceea am preferat genericul “Talpra magyar!” (“Ridică-te maghiare!”), din versurile poetului, fiindcă sunt 170 de ani de la bătălia finală, când Revoluţia Maghiară a fost înăbuşită şi ne îndeamnă să gândim că oare acest popor maghiar, această naţie maghiară ce avea în suflet, ce fel de jertfe a adus? Aceste jertfe cum de au putut fi uitate în 19 ani şi cum de am ajuns în 1867 să ne înţelegem cu austriecii, când 19 ani nu ajunge să îi uiţi pe cei pe care i-ai pierdut, să îţi uiţi ideile. Şi totuşi s-a ajuns în 1867 să începi un nou început, să clădeşti un imperiu prosper în care au putut supravieţui şi celelalte comunităţi”, a mai spus Vass Levente.
Potrivit liderului UDMR Târgu-Mureş, mesajul manifestării de la Târgu-Mureş va fi acela de dialog şi de deschidere faţă de nou, atunci când se vorbeşte despre evoluţie economică.
“Acest moment mă interesează şi atunci când vorbim despre prosperitate economică. Haideţi să fim fideli istoriei, dar să fim deschişi la nou şi la ceea ce o să aducă prosperitate, la dialog. Manifestările se vor derula pe parcursul a 3 zile, ne bucură enorm că putem diversifica această manifestare. În 14 va fi un hot spot, vor fi flash mob-uri în tot oraşul, cu dans, cu tineri, organizat de organizaţiile UDMR din cartiere. Şi anul trecut a făcut acest lucru şi a avut un real succes. În 14 avem manifestarea mare, iar seara concert Komoran, în 15, la Secuilor Martiri, o cafenea în spiritul tinerilor care cu o zi înainte, la Budapesta (1848), au manifestat elanul lor sufletesc de a se alătura primăverii europene”, a arătat Vass Levente.

(www.agerpres.ro)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE