Home / Invatamant / Precizări referitoare la afirmațiile apărute în spațiul public privind extensia Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș la Hamburg

Precizări referitoare la afirmațiile apărute în spațiul public privind extensia Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș la Hamburg

În urma afirmațiilor apărute în spațiul public de către un domn pe nume Ádám Valerián, care se erijează în apărătorul învățământului medical târgumureșean, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș face următoarele precizări:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș nu dorește să intre în polemici cu acest domn, fost student al Universității noastre, exmatriculat din motive de repetenție apărută în urma nepromovării repetate a unor examene, care continuă să propage neadevăruri cu caracter etnic și nu numai despre Universitate în diverse moduri.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș și-a manifestat buna intenție reînmatriculându-l pe acest domn pentru a-și finaliza studiile, în ciuda poziției constante pe care a avut-o împotriva Universității, însă gestul Universității nu a fost înțeles de acest domn, care nu se oprește din a iniția acțiuni denigratoare la adresa unei instituții de învățământ care i-a întins o mână de ajutor. Calitatea umană a acestuia rezultă clar și din poziția diferită pe care a avut-o cu ocazia depunerii cererii de înmatriculare, când a susținut că regretă și se delimitează de toate atacurile făcute împotriva Universității, iar după obținerea reînmatriculării a uitat imediat declarațiile anterioare.

În ceea ce privește extensia Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș la Hamburg, Germania, demersurile pentru acest proiect unic la nivel național au început în urmă cu peste 3 ani. Subliniem încă o dată că procesul de autorizare ARACIS şi celelalte demersuri administrative specifice statului german au fost finalizate cu succes, în condiții de deplină legalitate, în interesul Universității, așa încât afirmațiile acestui domn sunt false.

Acreditarea unei linii în limba engleză la Hamburg reprezintă un succes atât pentru Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș, cât și pentru oraşul Târgu Mureș. Standardele de calitate ale filialei din Hamburg sunt ridicate, la fel ca și infrastructura educațională care va fi pusă la dispoziția studenţilor. Corpul didactic care va preda la Hamburg lucrează intens, în prezent, la pregătirea anului universitar 2019/2020.

În momentul în care campusul va fi finalizat vom pune la dispoziția opiniei publice informații complete legate de campus, inaugurarea lui oficială, programată pentru 30 septembrie 2019, urmând a fi un eveniment de referință pentru întreaga societate academică romanească și nu numai.

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu Mureș

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Începere proiect – Reabilitare și modernizare Liceu Tehnologic ”Vasile Netea”

60 SHARES Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share