De 8 martie, ajută o fetiță să ducă o viață normală: Alexia are nevoie de ajutorul tău să învingă scolioza Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 1118 Vizualizări

De 8 martie, ajută o fetiță să ducă o viață normală: Alexia are nevoie de ajutorul tău să învingă scolioza

În urma unei radiografii pentru coloană în 2016, la vârsta de doar 9 ani, Alexia Szentanai a fost diagnosticată cu scolioză dorsală. Familia care era mutată în Marea Britanie, a fost nevoită să se mute înapoi în țară pentru analize și nenumăratele tratamente zilnice din anii următori, ei fiind din localitatea Cipău.

Alexia este o fată deșteaptă, care a terminat anul trecut școala cu bursă și cu media 9,62. Iubește învățătura și e singurul lucru pe care se concentrează când nu merge la kinetoterapie și înot.

Medicul din Târgu-Mureș i-a recomandat un corset special și efectuarea de ședinte de kinetoterapie. După luni de zile de purtat corsetul și foarte multe ședințe de kiteoterapie și ore de înot, s-a observat că Alexia nu beneficiază de niciun progres. De aici a început drumul lung al căutărilor și al neliniștilor. A fost nevoie de foarte multă speranță și răbdare de fier.

Singura speranță, operația în Ungaria

După consultațiile ulterioare la diferiți medici specialiști, i s-a recomandat Alexiei să se opereze, fiind unica speranță de vindecare. Situația era îngrijorătoare, curbura coloanei ajungând la 50 de grade, în partea de jos, iar în partea de sus, la 68 de grade. După acest diagnostic, a fost nevoie de un nou corset, dar din păcate, nici acesta nu a adus rezultatele așteptate, situația devenind critică pentru Alexia. Coloana ei s-a deformat și mai mult. În cele din urmă, a fost trimisă la Budapesta, la dr. Fazecas Bela, ortoped cunoscut la nivel internațional, un specialist al scoliozelor. A fost programată pe data de 3 iunie pentru intervenția pe coloană într-un spital de stat din Ungaria. Doar asta i-ar putea salva viața micuței Alexia.

Cu toate că spitalul este de stat, asigurarea din România nu acoperă o astfel de operație. Situația financiară a familiei nu îi permite să ajungă la operație, ei având și alți doi copii, un credit ipotecar care nu le permite un nou împrumut, cu fetița cea mai mică suferind de asemenea de scolioză, dar care a fost depistată timpuriu și se vindecă cu tratamente zilnice, costisitoare și ele.

Toată nădejdea lor se bazează acum pe compasiunea și sprijinul oamenilor de bună credință și inimoși, care înțeleg că a face bine, a ajuta pe cineva aflat la nevoie, este semnul cel mai concret al nobleței umane.

Până acum au reușit să strângă o mică parte din bani prin intermediul unei asociații, însă mai au nevoie de cea mai mare parte din suma necesară de 20.000 de euro până în luna mai când trebuie făcută plata.

O puteți ajuta pe Alexia să ducă o viață normală, făcând o donație la:

Cont RON: RO 13 BTRL RON CRT 0PB6939102

Cont EUR: RO 84 BTRL EUR CRT 0PB6939101

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE