Share

Home / Administratie / Plăcuţă cu “Izvorul Secuilor Martiri”, în 7 Noiembrie! Sergiu Papuc (viceprimar): “Nu transformăm cartierul 7 Noiembrie în aşa-zisul Ţinut Secuiesc!”

Plăcuţă cu “Izvorul Secuilor Martiri”, în 7 Noiembrie! Sergiu Papuc (viceprimar): “Nu transformăm cartierul 7 Noiembrie în aşa-zisul Ţinut Secuiesc!”

Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu-Mureş, a anunţat vineri, 8 martie, că instituţia pe care o reprezintă a fost sesizate cu privirea la apariţia în zona Monumentului Secuilor Martiri din cartierul Noiembrie a unor simboluri ale aşa zisului Ţinut Secuiesc.

“Am fost sesizaţi că se fac nişte lucrări, am avut un plan de amenajare a întregii zone. Există nişte proiecte ale municipiului pentru amenajarea zone respective, la Serpentina Veche. Deocamdată facem verificări, să vedem dacă s-a respectat proiectul, iar dacă nu s-a respectat proiectul, îl modificăm, să fie întocmai cu proiectul. Nu vreau să transformăm cartierul 7 Noiembrie într-un aşa zis Ţinut Secuiesc. E vorba de model, de mesaj, de perioadă. Sunt simbolurile de pe steagul aşa zisului Ţinut Secuiesc, e vorba de Soare şi de Semilună. Steaua e făcută din pavaj modern şi placa de la izvor se numeşte “Izvorul Secuilor Martiri” şi pe o parte şi pe cealaltă are Soarele şi Semiluna, adică simbolurile de pe steagul aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Dacă nu s-a respectat proiectul de amenajare a zonei, vom da jos respectivele simboluri. Nu putem fi de acord cu aşa ceva, cu asemenea demersuri care inflamează inutil spiritele la Târgu-Mureş”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sergiu Papuc.

Totodată, viceprimarul Sergiu Papuc a promis că respectivele inscripţii vor fi înlăturate dacă în urma verificărilor va reieşi că nu sunt prevăzute în proiectul de amenajare a zonei.

Alex TOTH

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bucuria tenisului de masă, la „Cupa Primăverii”

Aproximativ 200 de împătimiți ai tenisului de masă s-au reunit sâmbătă, 16 martie, la sala …

Share
Share