Home / Administratie / Plăcuţă cu “Izvorul Secuilor Martiri”, în 7 Noiembrie! Sergiu Papuc (viceprimar): “Nu transformăm cartierul 7 Noiembrie în aşa-zisul Ţinut Secuiesc!”

Plăcuţă cu “Izvorul Secuilor Martiri”, în 7 Noiembrie! Sergiu Papuc (viceprimar): “Nu transformăm cartierul 7 Noiembrie în aşa-zisul Ţinut Secuiesc!”

Distribuie

Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu-Mureş, a anunţat vineri, 8 martie, că instituţia pe care o reprezintă a fost sesizate cu privirea la apariţia în zona Monumentului Secuilor Martiri din cartierul Noiembrie a unor simboluri ale aşa zisului Ţinut Secuiesc.

“Am fost sesizaţi că se fac nişte lucrări, am avut un plan de amenajare a întregii zone. Există nişte proiecte ale municipiului pentru amenajarea zone respective, la Serpentina Veche. Deocamdată facem verificări, să vedem dacă s-a respectat proiectul, iar dacă nu s-a respectat proiectul, îl modificăm, să fie întocmai cu proiectul. Nu vreau să transformăm cartierul 7 Noiembrie într-un aşa zis Ţinut Secuiesc. E vorba de model, de mesaj, de perioadă. Sunt simbolurile de pe steagul aşa zisului Ţinut Secuiesc, e vorba de Soare şi de Semilună. Steaua e făcută din pavaj modern şi placa de la izvor se numeşte “Izvorul Secuilor Martiri” şi pe o parte şi pe cealaltă are Soarele şi Semiluna, adică simbolurile de pe steagul aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Dacă nu s-a respectat proiectul de amenajare a zonei, vom da jos respectivele simboluri. Nu putem fi de acord cu aşa ceva, cu asemenea demersuri care inflamează inutil spiritele la Târgu-Mureş”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sergiu Papuc.

Totodată, viceprimarul Sergiu Papuc a promis că respectivele inscripţii vor fi înlăturate dacă în urma verificărilor va reieşi că nu sunt prevăzute în proiectul de amenajare a zonei.

Alex TOTH


De asemenea, verificati

INTERVIU cu alpinista Alina Petică despre o experiență unică, care merită încercată o dată în viață

Distribuie Puternică și motivată, Alina Sorana Petică a demonstrat că alpinismul poate fi o sursă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.