Home / Administratie / Plăcuţă cu “Izvorul Secuilor Martiri”, în 7 Noiembrie! Sergiu Papuc (viceprimar): “Nu transformăm cartierul 7 Noiembrie în aşa-zisul Ţinut Secuiesc!”

Plăcuţă cu “Izvorul Secuilor Martiri”, în 7 Noiembrie! Sergiu Papuc (viceprimar): “Nu transformăm cartierul 7 Noiembrie în aşa-zisul Ţinut Secuiesc!”

Distribuie

Sergiu Papuc, viceprimar al municipiului Târgu-Mureş, a anunţat vineri, 8 martie, că instituţia pe care o reprezintă a fost sesizate cu privirea la apariţia în zona Monumentului Secuilor Martiri din cartierul Noiembrie a unor simboluri ale aşa zisului Ţinut Secuiesc.

“Am fost sesizaţi că se fac nişte lucrări, am avut un plan de amenajare a întregii zone. Există nişte proiecte ale municipiului pentru amenajarea zone respective, la Serpentina Veche. Deocamdată facem verificări, să vedem dacă s-a respectat proiectul, iar dacă nu s-a respectat proiectul, îl modificăm, să fie întocmai cu proiectul. Nu vreau să transformăm cartierul 7 Noiembrie într-un aşa zis Ţinut Secuiesc. E vorba de model, de mesaj, de perioadă. Sunt simbolurile de pe steagul aşa zisului Ţinut Secuiesc, e vorba de Soare şi de Semilună. Steaua e făcută din pavaj modern şi placa de la izvor se numeşte “Izvorul Secuilor Martiri” şi pe o parte şi pe cealaltă are Soarele şi Semiluna, adică simbolurile de pe steagul aşa-zisului Ţinut Secuiesc. Dacă nu s-a respectat proiectul de amenajare a zonei, vom da jos respectivele simboluri. Nu putem fi de acord cu aşa ceva, cu asemenea demersuri care inflamează inutil spiritele la Târgu-Mureş”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Sergiu Papuc.

Totodată, viceprimarul Sergiu Papuc a promis că respectivele inscripţii vor fi înlăturate dacă în urma verificărilor va reieşi că nu sunt prevăzute în proiectul de amenajare a zonei.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.