Redescoperirea feminității, la Muzeul Etnografic „Anton Badea” Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 384 Vizualizări

Redescoperirea feminității, la Muzeul Etnografic „Anton Badea”

Muzeul Etnografic „Anton Badea”, cu sprijinul Primăriei Municipiului Reghin  a organizat marți, 5 martie, o nouă ediție a evenimentului „Întâlnirea cu femeia din tine”.

„Acest proiect  a început în anul 2017, când am deschis expoziția etnografică „Femeia, în familie și societate”. Atunci ne-am propus să analizăm rolul și condiția femeii de-alungul timpului, și ne-am gândit că ar fi potrivit să ne referim și la prezent. Așa s-a născut atelierul de comunicare „Întâlnire cu femeia din tine” în care dezbatem teme și probleme din viața femeilor.  În fiecare an avem invitați din diferite domenii , anul acesta am avut invitați din domeniul psihologiei, terapiilor complemetare, dezvoltare personală. Pentru că este primăvară, și vrem să fim în ton cu natura și cu vremea de afară, tema aleasă pentru acest an a fost  „Cum să ne reinventăm”, sau cum să ne redescoperim , cum să ne dezvoltăm în continuare. Viața este într-o permanent mișcare și atunci  toate grijile, gândurile, problemele care apar nu fac decât să ne testeze cumva credința și capacitatea noastră de a ne dezvolta mereu, M-am gândit la trei invitați, trei doamne,  tocmai pentru a ne oferi un gând, un sfat. Nu cred în profețiile comunicării perfecte a unor specialiști care vin și ne toarnă lucruri în cap, cred că totul pornește de la exprimarea personală, să poți să exprimi în exterior tot ceea ce este în interior. Ele, cu siguranță ne-au oferit câteva repere, utile sper eu în comunicarea cu noi înșine”, ne-a declarat Roxana Man, directorul Muzeului Etnografic „Anton Badea”.

Schimbarea interiorului, cu Oana Cueșdean

Invitații speciali ai evenimentului au fost  Oana Cueșdean,  Psihoterapeut și Trainer în Psihoterapie Pozitivă, Cristina Teodora Sorlea. Coach, Teacher si Speaker Certificat de John Maxwell și Georgiana Birthler, specialist în aromaterapie.

„Am vorbit în primul rând despre schimbare, despre cum anume fac femeile acestă schimbare. M-am referit la faptul că, de foarte multe ori mergem pe schimbări de suprafață, începem și ne schimbăm fizionomia, aducem liftingul la înaintare, apelăm la coafor, dar de cele mai multe ori schimbarea vine din interior, și este mult mai profundă decât pare. Este destul de greu să ne schimbăm interiorul, nu neapărat doar noi ,femeile, pentru că trebuie să te pui față în față cu tine, să te oglindești, să te privești mai profund, să te uiți un pic la partea de trecut, să răscolești un pic și să vezi problemele de comportament pe care, le cari fără să vrei după tine. În momentul în care înțelegi ce anume nu-ți mai folosește și ce anume poți să schimbi, schimbarea vine mult mai ușor. Adevărul este că femeile din ziua de astăzi își doresc prea mult, au un nivel de așteptare foarte mare. În ce mă privește, mi-am propus de foarte mult timp să le potolesc în a-și stabili așteptări înalte, să se reorienteze spre feminitate, spre vulnerabilitate și să lase bărbatul să-și regăsească rolul masculin în relație.De foarte multe ori avem tendința să-i super controlăm,  să devenim partea masculină din relație, și atunci rolurile puțin se inversează, ceea ce ne dă bătăi de cap”, a precizat Oana Cueșdean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE