S-a obținut victoria care asigură prima poziție Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

S-a obținut victoria care asigură prima poziție

În etapa a VI-a din cadrul celei de-a doua faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin, CSM Târgu-Mureș a trebuit să se întrebuințeze serios pentru a învinge pe teren propriu formația CSM VSKC Miercurea Ciuc. Rezultatul întâlnirii disputate sâmbătă seara a fost 84-64 (16-22, 26-17, 21-9, 21-16), dar desprinderea s-a reușit abia după pauza mare. Mureșenii au început bine meciul, au condus cu 11-4 aproape de jumătatea primului sfert, dar au cedat apoi inițiativa și hargitenii au încheiat primul sfert cu avantaj de 6 puncte, reușind jumătate din aruncările  de trei puncte în acest prim sfert. Apărarea visătoare și ratările exasperante au făcut ca și în al doilea sfert oaspeții să se afle la conducere până aproape de pauza mare. Au fost momente în care mureșenii s-au apropiat la un singur coș și când se părea că lucrurile intră pe un făgaș normal, ciucanii reușeau să refacă diferența de la prima pauză, chiar s-o mărească la 9 puncte. Elevii lui George Trif au reușit totuși aproape de pauza mare să revină la conducere, dar nu la mai mult de două puncte. Cu un punct din cele două libere executate de Kalve la ultima acțiune CSM a intrat la pauza mare cu 3 puncte avantaj. Kalve avea să devină până la urmă și cel mai bun marcator al partidei.

Final pentru asigurarea primului loc

Cu un marcaj mai atent, oaspeții n-au mai reușit să puncteze de la distanță și mureșenii au reșit să se distanțeze la ultima pauză, în care s-a intrat cu avantaj de 15 puncte. CSM Târgu-Mureș avea nevoie de încă o victorie pentru a putea elimina orice calcul matematic în privința primului loc în grupa a treia valorică a campionatului. Pentru a evita emoțiile din final, gazdele au pornit bine în ultimul sfert și după nici trei minute avantajul s-a mărit la 20 puncte. Acesta a fost și cel de la finalul jocului, jucat lejer de liderul seriei.

De remarcat, gazdele au reușit să puncteze doar prin șase jucători, Engi fiind singurul care a înscris din afara semicercului. Marcatorii: Ernests Kalve 33 puncte, Engi Rosenfeld Dávid 20 (4×3), Sánta Szabolcs 13, Steff Norbert 9, Vladislav Șolopa 7, Alin Borșa 2.

De la oaspeți cel mai eficient jucător a fost Dorde Simeunovic, cu 23 puncte (5×3).

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE