Sofalvi Szabolcs, primar Sângeorgiu de Mureş: „Oprirea furnizării apei de către Aquaserv ar fi abuzivă şi ilegală!” Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2503 Vizualizări

Sofalvi Szabolcs, primar Sângeorgiu de Mureş: „Oprirea furnizării apei de către Aquaserv ar fi abuzivă şi ilegală!”

Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, ing. Sofalvi Szabolcs, a remis duminică, 10 martie, un comunicat de presă legat de sistarea apei în comunele Sângeorgiu de Mureș și Ernei, document al cărui conţinut îl redăm integral, în rândurile de mai jos.

„S.C. Compania Aquaserv S.A. Târgu-Mureș a emis în data de 8 martie 2019 un Comunicat de presă și a trimis mesaje telefonice la clienții din Sângeorgiu de Mureș și Ernei, prin care i-a informat pe aceștia că va opri  serviciile de apă și canalizare în cele două comune, începând cu data de 11 martie 2019.

Comuna Sângeorgiu de Mureș consideră că, sistarea serviciilor de apă și canalizare, în modul în care l-a conceput Compania Aquaserv, constituie o măsură abuzivă și ilegală, dat fiind faptul că se încalcă prevederile mai multor legi (Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006,) precum și prevederile Ordinului 88/2007 al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de utilități publice (ANRSC) respectiv al Ordinului nr. 90/2007 al ANRSC, reglementări care prevăd în mod foarte clar condițiile în care pot fi sistate serviciile de alimentare cu apă și canalizare.

Totodată, acțiunea Companiei Aquaserv poate avea consecințe extrem de negative asupra  miilor de clienți din cele două comune mari, persoane fizice, societăți comerciale precum și instituții de interes public, clienți care și-au onorat obligațiile contractuale față de Compania Aquaserv și nu au absolut nimic de-a face cu procedura de predare-primire a rețelelor de apă și canalizare dintre Primărie și Aquaserv.

Astfel, Primaria Sângeorgiu de Mureș va acționa inclusiv în interesul locuitorilor comunei (persoane fizice și juridice) și nu va tolera modalitatea în care Aquaserv a ales să soluționeze un diferend alimentat în mod artificial de către acesta. Motiv pentru care, în ipoteza în care Compania Aquaserv va proceda la sistarea serviciilor publice de alimentare cu apă și canalizare, Primăria Sângeorgiu de Mureș va fi nevoit să solicite de îndată concursul instanțelor de judecată.

Precizăm că,  afirmațiile cuprinse în Comunicatul de presă al Companiei Aquaserv, potrivit cărora, Primăria Sângeorgiu de Mureș nu ar fi făcut demersurile de a preda în gestiunea Companiei Aquaserv anumite rețele de apă și canalizare sunt neadevărate și reprezintă un atac nejustificat față de o autoritate publică care, din contră, a făcut timp de mai mulți ani numeroase demersuri în acest sens (dar rămase, până la urmă, fără rezultat, datorită pasivității Aquaserv). Evident, această afirmație a Primăriei Sângeorgiu de Mureș este susținută de evidența faptică și de corespondența oficială purtată între părți.

Compania Aquaserv a ales să soluționeze acest diferend prin mijloace persuasive și malițioase, în scopul de a constrânge instituția noastră prin alarmarea și panicarea cetățenilor celor două comune. Comunicarea în mod nemijlocit a unor mesaje pe telefoanele locuitorilor comunei, prin care Aquaserv învinuiește comuna Sângeorgiu de Mureș pentru situația creată, reprezintă o faptă ilicită care aduce atingere relațiilor sociale ce ocrotesc demnitatea comunei, ca persoană juridică, sub aspectul ei obiectiv și al reputației. Pe baza acestor considerente Primăria Sângeorgiu de Mureș va formula o acțiune în răspundere civilă delictuală pentru a repara prejudiciul de imagine produs instituției.

Totodată, pentru a se putea evita o eventuală situație gravă pentru locuitorii celor două comune, Primăria Sângeorgiu de Mureș a trimis informări oficiale și în atenția instituțiilor publice (Instituția Prefectului, Consiliul Județean Mureș, Direcția de sănătate publică, Oficiul pentru Protecția Consumatorilor, Garda de Mediu) care pot efectua verificări, cu privire la legalitatea deciziei SC Compania Aquaserv S.A. de a înceta inopinat operarea serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare.”

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE