Home / Sanatate / Peste 1.000 de participanţi, aşteptaţi la Marisiensis 2019

Peste 1.000 de participanţi, aşteptaţi la Marisiensis 2019

Distribuie

Liga Studenților din Târgu-Mureș, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș, organizează, în perioada 27-31 martie, a XXIII-a ediție a Congresului Internațional pentru Studenti, Tineri Medici și Farmaciști Marisiensis.

Participare internaţională

Manifestare științifică de mare amploare atât la nivel local, național cât și internațional, aceasta și-a câștigat statutul ca și punct de referință în cadrul congreselor cu tematică medicală datorită personalităților care îi trec pragul și a standardelor superioare de organizare care aspiră către excelență.

„Ea reușește să adune anual mai mult de 1.000 de participanți din întreaga lume, cărora le sunt pregătite peste 50 de workshop-uri și 20 de cursuri bazate pe cele mai recente descoperiri, inovație și interdisciplinaritate. Astfel, pentru această ediție este anunțată participarea unui nume sonor din lumea medicală, care și-a pus pregnant amprenta în evoluția ei, și anume prof. dr. Ramon Brugada, director al departamentului de Genetică Cardiovasculară din Girona, Spania, ce a pus bazele sindromului cu același nume. Pe lângă acesta, vor participa alți lectori internaționali: prof. dr. Savino M Di Stasi, medic urolog din Italia, prof. dr. Ata Nevzat Yalçin, doctor infecționist din Turcia, sau dr. Alonso Moreno, medic ortoped din Spania. De asemenea, medici consacrați la nivel național, ca de exemplu dr. Alex Karkhi, medic dentist specializat în implantologie, vor lua parte la eveniment pentru a împărtăși din vasta lor experiență. Pentru al doilea an consecutiv, ne va onora cu prezența doamna conf. dr. Loreta Diana Păun, consilier de stat al Departamentului de Sănătate Publică al Administrației Prezidențiale, care va susține cursul denumit “Urgențe în endocrinologie” . Nu în ultimul rând, sunt de menționat implicarea și sprijinul necontenit al cadrelor universitare din prestigiosul nostru centru, fără de care manifestarea nu ar fi posibilă, acestea urmând să prezinte variate plegeri și demonstrații”, au transmis organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Trei specializări

Evenimentul este structurat ca în fiecare an pe cele trei specializări din domeniul sănătății, Medicină, Medicină Dentară și Farmacie, iar ca și noutate, anul acesta va fi introdusă secțiunea de Științe Militare, care va aborda pe lângă medicina militară și alte domenii conexe activității lor.

„Pentru că fiecare ediție are pretenția de a fi mai bună decât cea precedentă ei, pe lângă faptul că oferta workshop-urilor și a cursurilor a crescut într-un mod impresionant, participanții pot selecționa nu unul, ci două workshop-uri incluse în prețul standard al congresului”, au precizat organizatorii congresului.

Profesioniştii din Sănătate, aşteptaţi la congres

Deoarece evenimentul nu este dedicat numai studenților, atât medicii, medicii dentiști, farmaciștii cât și asistenții medicali sunt așteptați și ei, congresul nostru fiind creditat cu puncte de educație medicală sau farmaceutică continuă de către colegiile de resort pentru fiecare ramură în parte.

„Colegiul Medicilor din România a acordat un număr de 30 de puncte EMC pentru medici, Colegiul Medicilor Dentiști din România a acordat 24 de puncte EMC pentru medici dentiști, Colegiul Farmaciștilor din România a acordat 24 de puncte EFC pentru farmaciști, iar Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a acordat 15 puncte EMC”, au mai menţionat organizatorii.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.