Home / Cultură / Teatrul Național Târgu Mureș se alătură Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”
Imagine din „Floor covering. Terminal” (Foto: Cristina Gânj)

Teatrul Național Târgu Mureș se alătură Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”

Ca în fiecare an, Teatrul Național Târgu Mureș se alătură Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti” organizată de către UNITER, ce are ca scop susţinerea financiară a artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

Spectacolele incluse de către Teatrul Național Târgu Mureș în această campanie sunt următoarele: „Călăul necunoscut… Și nimeni altcineva!” de Agatha Christie, regia Attila Gáspárik, Compania „Tompa Miklós”, care va avea loc în 15 martie, ora 19.00, la Sala Mare și „Floor covering. Terminal” de Frații Presnyakov, regia Sorin Militaru, Compania „Liviu Rebreanu”, care va avea loc în 17 martie, ora 19:00, la Sala Mare.

Fiecare bilet cumpărat la aceste spectacole înseamnă nu doar un semn de reverenţă pentru munca actorilor, ci şi un ajutor concret, pentru că există artiști care depind de fondurile colectate de UNITER în cadrul Campaniei Naţionale „Artiştii pentru artişti”, unii dintre ei neavând familie sau alt sprijin. Oameni care au nevoie urgentă de sprijin financiar.

În cele optsprezece ediții de până acum ale campaniei, sumele provenite din vânzarea de bilete au alimentat Fondul de Solidaritate Teatrală – baza financiară a sesiunilor de sprijin pentru artiştii aflaţi în dificultate.

Campania este un program anual constant al UNITER, cu derulare continuă, având ca punct de vârf intervalul martie–aprilie. Putem să definim această perioadă ca un timp al solidarităţii teatrale, ţinând cont de faptul că în data de 27 martie se sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului.

„Artiştii pentru Artişti” s-a instituit nu numai ca resort financiar, ci mai ales ca stimulator al solidarităţii artistice şi ca semnal pentru publicul de teatru şi pentru autorităţi.

Componenta solidarităţii teatrale este asigurată prin participarea artiştilor la realizarea unui spectacol de caritate, ce reprezintă punctul culminant al campaniei de strângere de fonduri şi, de asemenea, prin participarea instituţiilor de profil din România, ce colaborează cu UNITER pe tot parcursul anului.

Dincolo de solidaritatea de breaslă, UNITER a încercat să dezvolte şi componenta de sensibilizare a opiniei publice prin atragerea de parteneri finanţatori, donatori, servicii, sponsorizări etc, o componentă ce a reuşit să se dezvolte în ultimii ani, aşa încât programul „Artişti pentru artişti” este posibil în baza parteneriatelor deja stabilite.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului de marți până vineri, între orele 9:00 și 15:00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, sau la numărul de telefon 0365.806.865 și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii, de marți până vineri, între orele 12:00 și 17:30, au la numărul de telefon 0372.951.251.

Bilete și abonamente pot fi procurate online accesând portalul www.biletmaster.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mureș: Persistă numărul ridicat al cazurilor de COVID-19

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș au transmis miercuri, 28 octombrie, prin intermediul unui buletin …