Festivalul Medieval Sighișoara se află încă în plopul bugetar, iar plopul deasupra Bucureștiului Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 561 Vizualizări

Festivalul Medieval Sighișoara se află încă în plopul bugetar, iar plopul deasupra Bucureștiului

Nu e niciun secret că unul din cele mai așteptate festivaluri anuale (din România și nu numai) este Festivalul Medieval sighișorean. Dorințe pentru ediția din 2019 există, desigur, dar planuri, mai greu.

În aşteptarea bugetului naţional…

“Nu prea putem vorbi de așa-zise planuri pentru că nu avem buget”, a declarat luni, 11 martie, pentru cotidianul Zi de Zi, Oana Sitea, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Sighișoara.

Reprezentanta Primăriei municipiului Sighişoara a explicat că nu există un buget local de alocat pentru organizarea festivalului deoarece bugetul naţional nu a fost încă adoptat.

„După aprobarea bugetului, vom demara procedura de achiziție, asta în situația în care am avut în consultare publică proiectul de hotărâre pentru aprobarea evenimentelor pe care Municipiul Sighișoara le organizează în 2019, care va fi supus atenției Consiliului Local, acum, în ședința ordinară a lunii martie. Dacă se aprobă evenimentul, atunci după aprobarea bugetului local vom demara și această achiziție. Bugetul reprezintă punctul de plecare”, a explicat Oana Sitea.

Eveniment esenţial pentru turismul sighişorean

Festivalul atrage în ultimul weekend al lunii iulie numeroși turiști veniți din toate colțurile lumii, ceea ce reprezintă o șansă foarte mare de a pune Sighișoara pe harta turistică mondială, precum și pentru România de a deveni atracție nu doar turistică, ci și pentru investiții. Și totuși, pentru șansa imensă care ni se oferă, avem prea multe bețe de băgat în roata care ne-a mai rămas și nouă. Consiliile locale și Primăriile sunt dispuse, după cum se poate observa, să facă tot soiul de atracții pentru turiști, dar, aparent, lucrurile ruginesc la „Centru”. Până va veni și un „dezgheț” bugetar, nu putem decât să transformăm fraza „Alocările vor veni! (să sperăm!)” într-o mantră pe care să o repetăm la nesfârșit înainte de culcare. Nu de alta, dar consistența şi consecvenţa sunt punctele forte ale oricărui eveniment de asemenea anvergură. Dacă vrem ca acest “copil” al sighișorenilor să crească și să dezvolte, nu trebuie să lăsăm pe nimeni să uite de el, ceea ce înseamnă că și în acest an trebuie să se organizeze Festivalul Medieval din Sighișoara!

Alex PĂTRAŞCU

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE