Home / Administratie / Întreţinerea zonelor verzi, prioritate la Luduş

Întreţinerea zonelor verzi, prioritate la Luduş

Distribuie

În acest număr prezentăm a treia parte a Raportului privind starea economică, socială şi de mediu a oraşului Luduş pentru anul 2018 prezentat de primarul oraşului, Cristian Moldovan.

„Oraşul Luduş este şi va fi un spaţiu al realizărilor individuale şi colective, cu cetăţeni activi, un mediu economic dinamic şi competitiv, capabil să utilizeze resursele într-un mod integrat şi să ofere o dezvoltare sustenabilă a comunităţii; un model de bună guvernare, cu o administraţie transparentă, progresistă, performantă, în care cetăţeanul va fi partenerul administraţiei. Pe tot parcursul anului ne-am desfăşurat activitatea ţinând cont de nevoile comunităţii locale, cu care ne-am consultat în mod periodic prin dezbateri publice, întâlniri şi dialog permanent cu cetăţenii, cu sprijinul noilor tehnologii. Cu aceste prilejuri am primit propuneri, iniţiative şi critici pe care le-am integrat în proiectele noastre”, a precizat primarul Cristian Moldovan.

Drumuri mai bune

În cursul anului 2018, Biroul Drumuri, Intervenţii şi Transport a funcţionat cu un efectiv de 28 de persoane, din care un director, doi inspectori, opt conducători auto, patru paznici şi 13 muncitori. Componenţii acestui Birou sunt policalificaţi şi acţionează cu promptitudine oriunde în oraş, acolo unde apare o solicitare din partea cetăţenilor sau participă la realizarea lucrărilor planificate. Din lunga listă aflată în Raport selectăm doar câteva din multele activităţi: repararea şi întreţinerea tuturor străzilor pietruite din oraş, inclusiv transportul produselor de balastieră şi nivelarea lor cu utilajele proprii, efectuarea plombărilor cu mixtură asfaltică pe străzile asfaltate, efectuarea de marcaje rutiere cu maşina de marcat din dotare, repararea trotuarelor prin rearanjarea dalelor de beton sau a pavelelor, repararea staţiilor de la transportul local de călători, montarea de indicatoare rutiere, asigurarea funcţionării patinoarului artificial din dotarea Primăriei, repararea mobilierului stradal, montarea a 120 de coşuri de gunoi stradale, construirea reţelei de canalizare menajeră şi a racordurilor din străzile Livezii şi Pomilor, executarea de lucrări pentru extinderea reţelelor de apă pe strada Cioarga, 8 Martie şi Ciurgău, executarea de lucrări de amenajare şi poziţionare a grupului statuar din Parcul Unirii.

Iarba verde de acasă

Biroul Zone verzi a funcţionat în anul 2018 cu un efectiv de zece persoane, din care un şef birou şi nouă muncitori. Munca acestora, văzută în parcurile şi zonele verzi din oraş şi nevăzută, în liniştea serelor de la Gospodăria locală a cuprins un mare volum de muncă şi resurse materiale care s-au constituit în tablouri florale agreabile. În serele oraşului s-au produs 28.300 de fire de răsaduri de flori anuale, din 29 de specii care au fost plantate în zonele verzi ale oraşului. De asemenea, o parte din răsaduri au fost repartizate şcolilor din oraş, bisericilor şi unor instituţii publice. Tot la sere s-au produs şi s-au plantat 11.050 de fire de flori bianuale şi 80 de butaşi de trandafiri. Putem afirma că datorită multitudinii de activităţi ale Biroului Zone verzi imaginea oraşului Luduş este una plăcută, locuitorii, dar şi vizitatorii beneficiază de imaginea unui oraş tânăr, cu o personalitate în plină afirmare.

Ioan A. BORGOVAN

 

 

De asemenea, verificati

Investiție de 2 milioane de euro pentru extinderea unei rețele de apă din zona Târnavei Mici

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Bahnea a demarat, în data de 9 aprilie 2024, o licitație …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.