99 de primăveri pentru veteranul Marin Ştefănescu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 767 Vizualizări

99 de primăveri pentru veteranul Marin Ştefănescu

Generalul în rezervă Marin Ştefănescu, venerabil veteran de război târgumureșean, a împlinit duminică, 10 martie, vârsta de 99 de ani, fiind aniversat în mod deosebit de camarazii de arme, care îşi onorează așa cum se cuvine, an de an, colegul mai în vârstă și unul dintre tot mai puținii veterani care încă ne împărtășesc experiența proprie din linia frontului, din anii celui De-al Doilea Război Mondial.

Carieră în slujba patriei

Clubul Tanchiștilor Târgu-Mureș, împreună cu filialele mureșene ale Asociației Veteranilor de Război, Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere și Asociației Naționale Cultul Eroilor Regina, au organizat un cadru festiv pentru a-i fi alături veteranului de război, acum când pășește în anul de viață cu numărul 100.

Mereu cu zâmbetul cu buze, dovedind prin faptele sale că orice obstacol poate fi depășit cu răbdare și curaj, generalul Marin Ștefănescu promite din nou, cu emoție, că ne va fi alături și atunci când își va serba Centenarul, iar până atunci se bucură din plin de atenția prietenilor buni de care este înconjurat, gata oricând de povețe și vorbe bune, dar și de a destăinui povești adevarate trăite în grele vremuri, de conflicte armate.

Întreaga sa carieră, meritele militare obținute, eforturile depuse în slujba patriei din prima zi în care a îmbrăcat haina militară, au fost amintite în cadrul aniversar, iar numeroase distincții, medalii și diplome i-au fost înmânate și cu acest prilej, de către președinții asociațiilor amintite, col. (r) Aurel Bochis, gl. mr. (r) Gheorghe Popa, respectiv col. (r) Ioan Judea, dar și de către oaspeții de seamă sosiți la festivitatea aniversară, prezent fiind însuși comandantul Batalionului 814 Tancuri Turda, lt. Col. Remus Filimon.

Felicitările și aplauzele au venit din partea a zeci de prieteni participanți, şi au fost primite cu emoție atât de către sărbătorit cât și de către fiul său, de asemenea prezent, Dănuț Ștefănescu, director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureș.

Decorat cu 24 de medalii

Urându-i din nou un călduros La Mulţi Ani, reamintim din îndelunga activitate a venerabilului veteran: are o experiență de 40 de ani în Armată, din care șase ani pe front (un an prizonier în lagărul sovietic). A fost decorat cu ordinele naţionale Coroana României, Steaua României, Apărarea Patriei, Meritul Militar, iar pentru actele de eroism de care a dat dovadă în timpul celui De-al Doilea Război Mondial a fost decorat cu 24 de medalii de către autorităţile române şi sovietice.

S-a aflat la conducerea Regimentului 236 Tancuri, apoi comandant al Regimentului 6 Tancuri și ulterior locțiitor al comandantului Diviziei 6 Mecanizate. A deținut în Ministerul Apărării Naționale înalte funcții cu uriașe responsabilități, dar pentru fiecare persoană cu care a intrat în contact a avut un cuvânt de învăţătură, reunindu-i pe subordonații săi într-o adevărată familie și o eficientă echipă. A fost și este apreciat de toţi tanchiştii pentru calităţile sale deosebite, omenia, modestia, colegialitatea, camaraderia şi pentru faptul că toate acestea le transmite şi celor mai tineri din preajma sa. Un model de viață, veghind pe altarul patriei și pregătit întotdeuana să își ajute semenii.

Respect, domnule Marin Ștefănescu!

Lia VINŢELER,

Asociația Cultul Eroilor Regina Maria, Filiala Mureș

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE