Șapte dispute Divizia A-Liga Națională în Cupa României Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 301 Vizualizări

Șapte dispute Divizia A-Liga Națională în Cupa României

Echipa feminină de handbal CSM Târgu-Mureș va susține pe teren propriu, vineri, 15 martie, de la ora 18.00, partida din „optimile” Cupei României cu CSUniversitatea Cluj-Napoca. După cum se știe, echipa mureșeană este lider autoritar în seria D a Diviziei A și calificată pentru grupele semifinale ale barajului de promovare. Echipa clujeană evoluează în Liga Națională, dar are o voluție modestă, ocupând abia locul 12, cu doar trei victorii în 18 meciuri. Aflată totuși la distanță față de ultimele două clasate, care retrogradează direct, echipele CSM din Galați și Roman, echipa clujeană va fi nevoită să participe la barajul pentru promovare-supraviețuire. La acela participă ocupantele locurilor 3-4 la turneul final pentru promovare (primele două promovează direct) și echipele clasate pe locurile 11 și 12 în primul eșalon.

Dueluri cu repetiție

Dacă echipa clujeană va participa cu siguranță la acel baraj, mureșencele îl pot evita în cazul în care se clasează pe unul din primele două locuri în grupele semifinale și repetă performanța la turneul final din luna mai. Duelul din Cupa României devine astfel cu atât mai atractiv, cu o posibilă repetiție. Ambele echipe au obținut calificarea în „optimi” învingând echipe clasate pe primele locuri, calificate deja pentru grupele semifinale ale barajului. Mureșencele au trecut pe teren propriu cu 30-25 de Activ CSO Plopeni, în timp ce clujencele au învins în deplasare cu 31-25 la Știința București, ambele virtual calificate pentru grupele turneelor semifinale.

Se cunosc deci aproape cu siguranță cele 8 echipe care își vor disputa la începutul lunii mai cele patru locuri care intră „în hora promovării”. CSM Târgu-Mureș va avea ca adversare în grupa semifinală 2 formațiile Rapid București, fosta adversară din Cupă, echipa din Plopeni (repetiție sigură) și foarte posibil CSU Neptun Constanța, iar în cealaltă se vor afla HCM Slobozia, Știința București, Dacia Mioveni și Crișul Chișineu Criș.

După aceste partide, campionatul se întrerupe până la începutul lunii aprilie la toate eșaloanele, echipele reprezentative ale României urmând să susțină turnee.

Programul „optimilor” Cupei României

Faza se dispută într-o singură manșă, pe terenul echipei din eșalonul inferior, pe cel al primei extrase din urnă în cazul în care cele două se află în acealași eșalon. O coincidență oarecum bizară, toate cele 7 divizionare secunde calificate vor avea adversare din Liga Națională, singura partidă cu echipe din același eșalon fiind cea dintre Zalău și Buzău.

Vineri, 15 martie

AHCM Slobozia                  – Dunărea Brăila

HC Zalău                               – Gloria Buzău

CSM Tg. Mureș                    – CSU Cluj-Napoca

Sâmbătă, 16 martie

Rapid București                    – Gloria 2018 Bistrița

Univ. de Vest Timișoara      – CSM București

CSA Steaua București         – CSM Galați

FC Argeș Pitești                   – SCM Râmnicu Vâlcea

Duminică, 17 martie

Dinamo Bitcoin București   – Măgura Cisnădie

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE