Home / Slider / Etapă de Grand Slam la dans sportiv, în România. Vasile Gliga (FRDS): “Dansul rămâne un sport naţional!”

Etapă de Grand Slam la dans sportiv, în România. Vasile Gliga (FRDS): “Dansul rămâne un sport naţional!”

Peste 1.500 de sportivi din 27 de ţări vor fi prezenţi vineri, sâmbătă şi duminică la Bucureşti pentru a participa la o etapă de Grand Slam la dans sportiv, o premieră pentru România, au anunţat organizatorii joi, 14 amrtie, într-o conferinţă de presă, informează www.agerpres.ro.
Potrivit Agerpres, sâmbătă şi duminică sunt aşteptaţi peste 4.000 de spectatori la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde va avea loc competiţia, la care vor participa cele mai bune perechi de dansatori din lume la fiecare categorie.

“Filă de istorie pentru dansul sportiv românesc”

Preşedintele Federaţiei Române de Dans Sportiv (FRDS), Vasile Gliga, a afirmat că un astfel de eveniment reprezintă o filă de istorie pentru această disciplină.

“Un asemenea eveniment este o filă de istorie pentru dansul sportiv românesc, topul mondial al dansului sportiv românesc fiind prezent în capitală României. Noi ne-am remarcat în dansul sportiv mondial prin sportivii noştri prezenţi în finalele competiţiilor mondiale. Toate aceste rezultate sunt rodul muncii antrenorilor, sportivilor şi managementului federaţiei română de dans sportiv. Dansul rămâne un sport naţional, remarcat în capitalele de judeţ şi chiar şi în oraşele mai mici şi sperăm să-l dezvoltăm mai departe pentru a rămâne în continuare în topul dansului sportiv mondial”, a declarat Vasile Gliga, citat de Agerpres.

România, pe harta mondială a dansului sportiv

La conferinţa de presă a fost prezent şi preşedintele Federaţiei Mondiale de Dans Sportiv, Shawn Tay, care a remarcat progresele făcute de România.

“Seria Grand Slam-urilor a început în 2004. România a arătat în aceşti ani o mare dezvoltare a dansului sportiv, având standarde dintre cele mai înalte. Astfel găsim România printre cele mai importante ţări din Europa care vor organiza un Grand Slam, alături de Italia, Germania şi Rusia. Iar pentru Asia va fi la Taipei”, a declarat Shawn Tay.

Rareş Cojoc: “Sper să fac faţă cu brio”

Unul dintre cei mai reprezentativi sportivi ai României, Rareş Cojoc, multiplu campion naţional, speră ca etapa de Grand Slam de la Bucureşti să fie un succes pentru el.

“Pentru mine este o mare onoare să dansez la mine acasă şi aş vrea să transform acest Grand Slam într-o reuşită, deşi de multe ori un astfel de concurs poate părea o povară pentru un sportiv, pentru că vine cu o doză foarte mare de stres. Sper să fac faţă cu brio. Tinerii dansatori trebuie să înţeleagă cât de importantă este organizarea unui astfel de concurs la Bucureşti. Eu când eram de vârsta lor nici în cele mai frumoase vise ale mele nu puteam să îmi imaginez că un Grand Slam poate fi organizat în România. Este o mare provocare pentru mine şi sper să îi fac faţă cu brio”, a afirmat Rareş Cojoc, citat de Agerpres.

Elita dansului sportiv mondial, prezentă în România

Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Mondială de Dans Sportiv (WDSF), în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Primăria Capitalei, organizează la Sala Polivalentă din Capitală, în premieră pentru România, o etapă de Grand Slam la dans sportiv.
Conform Agerpres, în perioada 15-17 martie 2019, toată elita dansului sportiv mondial va veni la Bucureşti la Dancemasters, o competiţie de tradiţie aflată la ediţia a 16-a, şi care include prima din cele 5 etape de Grand Slam din 2019, celelalte fiind organizate de Italia, China, Germania şi Rusia.
Evenimentul este produs în parteneriat cu TVR care va transmite în direct, pe TVR1, Galele de seară începând cu orele 21.00.

(Redacţia)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Inițiere în fotbal, la ASA Târgu Mureș

Clubul ASA Târgu Mureș organizează preselecție la copii născuți în anii 2012, 2013 și 2014. …