“From Zero to Hero”, pașii unei femei în antreprenoriat Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

“From Zero to Hero”, pașii unei femei în antreprenoriat

Nu multe persoane pot spune că sunt antreprenori de succes. Cu atât mai puțin femeile care au devenit de curând mame. Dar anii în care femeia era considerată mai degrabă o păpușă fragilă care nu trebuie să facă altceva decât să aibă grijă de copii și eventual să mai arunce un cartof în ciorbă s-au terminat! Femeia modernă este femeia puternică și care are curajul de a-și luat în mâini propria soartă. O asemenea afirmație poate fi înfricoșătoare, dar nicio grijă: în ajutorul femeilor din Târgu-Mureș vine workshop-ul de Mamprenoriat.

Ce este mamprenoriatul?

Mamprenoriatul este un proiect relativ nou în România, dar are baze puternice în comunitatea internațională. Numele este un joc de cuvinte, o unire a cuvântului mamă și antreprenoare – deci, o mamă care are curajul să devină antreprenoare. Scopul este de a lărgi perspectiva femeilor în general, nu doar a noilor mămici, cu privire la activitatea de antreprenoriat și la dezvoltarea propriei afaceri. Se poate spune că multe femei consideră că au de ales exclusiv cariera sau familia, dar între cele două nu trebuie să fie mereu o luptă. Workshop-ul de mamprenoriat își propune să le arate persoanelor interesate că o carieră poate să fie adaptată în funcție de viața de familie și, în special, în funcție de nevoile copiilor. Mai mult decât atât, nu vorbim de orice carieră. Poate că nu mai există o dorință de întoarcere la vechiul loc de muncă după ce apare un copil în viața unei femei. Sau poate că nevoile copilului sunt mult mai importante (în mod evident) decât nevoile șefului enervant. În acest caz, mamprenoriatul încurajează femeile să își dezvolte singure propria lor afacere, oferindu-le unelte importante și de bază pentru a transforma un hobby sau o pasiune într-un mod plăcut de a câștiga bani.

From “Zero to Hero”…

Titlul worksop-ului de mamprenoriat, care va avea loc la Târgu-Mureș în data de 1 aprilie 2019, este “From Zero to Hero”. Întrebată de cotidianul Zi de Zi cu privire la motivul pentru care a fost ales acest titlu, Monica Grama Dorgo, ex manager al proiectului și mamprenoare, explică: „Titlul l-am ales împreună cu fondatoare comunității, Alina Bota. Este un nume pe care îl au peste tot în țară workshopurile de genul acesta, ținute de ea. [Titlul – n.r.] Prezintă pașii pe care îi face o persoană, în principal o femeie sau o mamă, pornind de la zero în antreprenoriat și să își creeze o afacere de succes.”

Drumul pe care vor putea porni femeile încurajate de acest proiect și de acest workshop le vor duce până la statutul de eroină, în special în ochii familiei. Femeile curajoase vor afla cum vor reuși să îmbine cu succes dezvoltarea unei afaceri proprii și viața de familie, pe care nu o vor neglija nicidecum.

Ce vor găsi persoanele interesate la acest workshop?

“Vor fi prezentați exact pașii pe care trebuie să îi urmeze femeile când vor să își înceapă propria afacere, greșeli pe care să nu le facă și alte lucruri similare”,  a declarat Monica Grama Dorgo.

Informațiile nu vor avea un caracter pur teoretic, ci vor lua cuvântul și femei din comunitatea mamprenoarelor care au avut curajul să pornească pe drumul antreprenoriatului.

„Vor vorbi femei din comunitatea noastră din Târgu-Mureș despre cum și-au ridicat afacerea, care au fost dificultățile întâmpinate. Va fi un eveniment interactiv. De exemplu, avem în grup o doamnă care are o firmă de organizare de evenimente, altă doamnă cu o firmă de imprimare textile, altcineva cu o firmă de comercializare de uleiuri esențiale”, a explicat mamprenoarea.

Curaj, viitoare antreprenoare!

Evenimentul nu este la prima ediție.

“Am înființat comunitatea în vara trecută și atunci am avut primul workshop, în iulie, și a mai fost unul în octombrie. Acum se află la cea de a treia ediție. Până acum am avut un oarecare succes, dar comunitatea [din Târgu-Mureș – n.r.] este încă la început și lumea este destul de reticentă. Unul din scopurile workshop-ului este și acesta, de a ne lărgi comunitatea. În alte orașe comunitatea e mai mare. În Cluj, Iași, București acolo deja funcționează cu mai mult randament, dar ne străduim și noi”, a precizat Monica Grama Dorgo.

Workshop-ul din Târgu-Mureș va avea loc în data de 1 aprilie și nu, nu este o glumă. Înscrierile se pot face completând formularul pe care îl puteți accesa pe pagina evenimentului „From Zero to Hero” de pe Facebook. Mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook Mamprenoare sau accesând site-ul www.mamprenoare.eu.

Alex PĂTRAŞCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE