Home / Administratie / Poliţia oraşului Luduş, la raport

Poliţia oraşului Luduş, la raport

Distribuie

Una dintre instituţiile publice care au un impact determinant în crearea şi asigurarea unui climat de siguranţă socială a colectivităţilor locale este Poliţia Naţională care îşi exercită prerogativele prin Inspectoratele de Poliţie Judeţene, orăşeneşti şi comunale.

„În cursul anului 2018, lucrătorii Poliţiei oraşului Luduş au acţionat pentru creşterea eficienţei activităţilor de prevenire a faptelor antisociale, de identificare şi tragere la răspundere penală, ori contravenţională, după caz a celor care au săvârşit astfel de fapte, în vederea asigurării unui climat corespunzător de siguranţă publică”, spune şeful Poliţiei oraşului Luduş, comisarul Leonid Vasile Frandeş.

„Considerăm că în această perioadă, efectivul Poliţiei a reuşit să facă faţă problemelor apărute, iar urmare a activităţilor curente şi specifice întreprinse şi a analizei periodice a situaţiei operative s-a reuşit stăpânirea fenomenului infracţional de pe raza de competenţă”, a adăugat şeful poliţiei oraşului Luduş.

Situaţia operativă

În cursul anului 2018 au fost sesizate şi înregistrate un număr de 242 de infracţiuni, cu opt în plus faţă de perioada similară a anului 2017. În perioada raportată au fost înregistrate opt infracţiuni de natură economico-financiară, 136 de natură judiciară şi 98 de altă natură. La capitolul „infracţiuni contra persoanei” s-au înregistrat 92 de cazuri între care sunt loviri (39 de cazuri), ucideri din culpă (2), vătămare corporală din culpă (41), ameninţări (5), violare de domiciliu (2), viol (2). Nu s-au înregistrat cazuri de omor, şantaj, acte sexuale cu un minor şi încăierări. „Rămâne o prioritate prezenţa în stradă a lucrătorilor de Poliţie prin executarea activităţilor preventive, desfăşurarea acţiunilor şi a controalelor poliţieneşti în sistem integrat, activitatea de siguranţă publică şi patrulare, intervenţia la evenimentele sesizate prin 112, prezenţă menită să descurajeze manifestările antisociale, creşterea sentimentului de siguranţă civică şi încredere a cetăţenilor”, a subliniat comisarul Frandeş.

Riscul rutier, încă prezent

Chiar dacă pare neverosimil, în oraşul Luduş sunt înregistrate un număr de peste 4.300 de autoturisme, totalul mijloacelor de transport ajungând la peste 5.600 de unităţi. Reţeaua rutieră a oraşului a rămas, cu puţine excepţii, la nivelul anilor 50-60 şi în aceste condiţii sarcina compartimentului de poliţie rutieră nu este una uşoară. Pe acest segment de activitate, în anul 2018 au fost aplicate 1.968 de sancţiuni contravenţionale, au fost reţinute 116 permise de conducere şi 34 de certificate de înmatriculare. În aceeaşi perioadă, pe raza oraşului Luduş s-au produs 9 accidente grave de circulaţie soldate cu patru morţi şi zece răniţi grav. Cauzele deceselor au fost: traversarea neregulamentară a unui pieton, circulaţia pe sens opus, neadaptarea vitezei în curbă şi neacordarea priorităţii pentru un pieton.

Această situaţie de fapt stă în atenţia poliţiştilor care „În baza planurilor de măsuri întocmite la nivelul IPJ Mureş – Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică s-a acţionat pentru reducerea riscului rutier, respectiv pe linie de indisciplină pietonală, biciclişti, combaterea consumului de alcool şi a vitezei excesive”, a spus comisarul Frandeş.

„În cadrul Poliţiei oraşului Luduş există un climat bun de lucru, activitatea desfăşurându-se în parametrii normali conform fişelor posturilor pentru fiecare categorie de personal. Ne propunem ca pe viitor să acordăm o atenţie sporită activităţilor preventive prin organizarea şi executarea de acţiuni eficiente, care să aibă un impact pozitiv asupra cetăţenilor, concomitent cu descurajarea elementelor infractoare”, a conchis şeful Poliţiei oraşului Luduş.

Ioan A. BORGOVAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.