Share

Home / Invatamant / Proiect de act normativ: catolog școlar național electronic
Foto: agerpres

Proiect de act normativ: catolog școlar național electronic

Potrivit unui proiect de act normativ ce a primit recent votul decisiv al senatorilor, activitatea zilnică a elevilor va fi consemnată într-un catalog școlar online.

Astfel, potrivit inițiativei legislative, în toate școlile din România se va înfința un catalog școlar on-line, platformă utilizată pentru publicarea zilnică a notelor, dar și a absențelor elevilor din învățământul preuniversitar, renunțându-se în sfârșit la cele de format vechi. Pentru a da răgaz școlilor să înființeze catalogul, măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplica la doi ani după ce documentul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Pentru a se aplica, proiectul trebuie să primească și semnătura șefului statului și să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Se înființează «Catalogul școlar On-line», platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. Înființarea și gestionarea permanentă a «Catalogului On-line» intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar”, se specifică în inițiativa legislativă.

Conform site-ului avocatnet, în prezent, doar o parte dintre școlile din țara noastră utilizează o platformă online pentru a publica notele și absențele propriilor elevi. Este vorba de câteva școli izolate din țară și de toate școlile din sectorul 3 al Bucureștiului, unde acest catalog electronic este folosit de peste trei ani.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Leonard Azamfirei, sărbătoritul zilei

Redacţia şi administraţia cotidianului Zi de Zi îl felicită pe prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, …

Share
Share