Proiect de act normativ: catolog școlar național electronic Invatamant
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 773 Vizualizări

Proiect de act normativ: catolog școlar național electronic

Potrivit unui proiect de act normativ ce a primit recent votul decisiv al senatorilor, activitatea zilnică a elevilor va fi consemnată într-un catalog școlar online.

Astfel, potrivit inițiativei legislative, în toate școlile din România se va înfința un catalog școlar on-line, platformă utilizată pentru publicarea zilnică a notelor, dar și a absențelor elevilor din învățământul preuniversitar, renunțându-se în sfârșit la cele de format vechi. Pentru a da răgaz școlilor să înființeze catalogul, măsurile prevăzute în proiectul legislativ se vor aplica la doi ani după ce documentul va fi publicat în Monitorul Oficial.

Pentru a se aplica, proiectul trebuie să primească și semnătura șefului statului și să fie publicat în Monitorul Oficial.

„Se înființează «Catalogul școlar On-line», platformă școlară on-line pentru publicarea zilnică a notelor și absențelor elevilor. Înființarea și gestionarea permanentă a «Catalogului On-line» intră în responsabilitatea unităților de învățământ preuniversitar”, se specifică în inițiativa legislativă.

Conform site-ului avocatnet, în prezent, doar o parte dintre școlile din țara noastră utilizează o platformă online pentru a publica notele și absențele propriilor elevi. Este vorba de câteva școli izolate din țară și de toate școlile din sectorul 3 al Bucureștiului, unde acest catalog electronic este folosit de peste trei ani.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE