Studenții de la UMFST și-au început astăzi ziua donând sânge! Social
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 766 Vizualizări

Studenții de la UMFST și-au început astăzi ziua donând sânge!

Mai mulți studenți UMFST au făcut un gest frumos în dimineața zilei de 14 martie.

Un grup de tineri din anul III de la programul de studiu Inginerie economică industrială din cadrul Facultății de Inginerie a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș s-au prezentat la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Târgu-Mureș, pentru a dona sânge pentru pacienții din spitale, a anunțat blogul UMFST.

Donează sânge, fii erou

Însoțiți de șef lucrări dr. ing. Sorina Moica, studenții Roxana Pogăcean, Horațiu Crișan, Laura Pop, Adelina Cherteș, Răzvan Roman și Ovidiu Nilășan au dorit să facă un gest umanitar și astfel să-i ajute pe cei aflați în suferință.

Nu este pentru prima dată când studenții UMFST Târgu-Mureș inițiază demersuri și campanii de donare de sânge. Mediciniștii derulează, de câțiva ani, campania „Donează sânge, fii erou”, care se bucură de mare succes, la fel și studenții Facultății de Economie și Drept, care au donat sânge în nenumărate rânduri pentru semenii lor.

„Eu am început să donez sânge imediat după ce am împlinit 18 ani. Am donat până acum de 9 ori și de fiecare dată totul a fost ok pentru mine, nu am avut amețeli și nici nu mi s-a făcut rău. Donez sânge deoarece mă simt utilă și faptul că ceva din mine poate ajuta pe altcineva mă bucură. Pe lângă asta, ei îți fac și niște analize, eu m-am înscris și pe lista donatorilor de celule stem, iar după o lună am primit acasă rezultatul unor analize pe care ei mi le-au facut”, a spus Roxana Pogăcean.

Oricine poate dona sânge, însă înainte trebuie să consulte regulamentul deoarece există anumite restricții. Întrebată ce le recomandă viitorilor donatori, Roxana a avut un singur sfat. „Să nu mai stea pe gânduri și să-și învingă frica de ac pentru că mulți nu merg din acest motiv. E doar ca o înțepătură de țânțar”, a spus Roxana.

Din păcate, România se află pe locurile codașe la donat de sânge, cu doar 2% din populație făcând acest gest în mod constant.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE