Home / Reghin / Incursiune în bijuteriile Fimo, la Muzeul Etnografic „Atnon Badea”

Incursiune în bijuteriile Fimo, la Muzeul Etnografic „Atnon Badea”

Distribuie

Proiectul ”Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat” ajunge sâmbătă, 16 martie,  la cel de-al patrulea workshop, tema aleasă fiind modelarea  bijuteriilor din Fimo. În cadrul atelierului găzduit de Muzeul Etnografic „Anton Badea”, participanții vor putea realiza două bijuterii pe care apoi le vor putea lua acasă și purta cu mândrie. Invitatul special al workshop-ului va fi Florin Frandeș, artizan reghinean pasionat de realizarea bijuteriilor din Fimo.

„Fimo este o pastă polimerică – o plastilină, care se modelează cu degetele sau cu ajutorul diferitelor unelte specifice sau mai puțin convenționale, și care prin coacere își păstrează forma și culoarea (devine ca un plastic). Din fimo se pot realiza bijuterii, accesorii, decorațiuni și multe alte obiecte în funcție de imaginația fiecărei persoane. Florin își dorește să ne împărtășească din pasiunea lui pentru Fimo, acesta realizând bijuterii din acest material de aproximativ 4 ani. Cu modestie, Florin se consideră doar amator, însă noi ne declarăm fascinate de bijuteriile lui colorate și vesele și îl invităm cu entuziasm să ne introducă în minunata lume a pastei Fimo. Florin și-a descoperit pasiunea pentru lucrul cu Fimo în urmă cu aproximativ 4 ani când a devenit fascinat de câteva produse realizate de altcineva. A fost un bun autodidact și a experimentat diverse metode de lucru cu Fimo, în primii 2 ani de activitate având parte de multe aventuri cu acest material versatil. Acum însă vine cu încredere în fața participanților pentru a ne dezvălui din metodele și tehnicile utilizate de el”, a precizat Alexandrina Biriș, coordonatorul proiectului „Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat”, alături de Diana Bejan.

Noțiuni introductive despre utilizarea pastei Fimo

În cadrul workshopului din 16 martie, care va fi găzduit de Muzeul Etnogrfic „Anton Badea”, începând cu ora 10, vor fi abordate noțiuni introductive despre utilizarea pastei Fimo ca material în realizarea bijuteriilor, metode de lucru cu Fimo, informații referitoare la materiale și resurse utilizate precum și surse de inspirație și creație.  Participanții vor avea ocazia să realizeze două bijuterii utilizând tehnicile învățate în cadrul atelierului. Numărul maxim de participanți pentru acest workshop este de 14. Workshopul se adresează adulților și este gratuit pentru toți participanții.
Implementarea proiectului „Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat” este posibilă datorită finanțării obținute prin Abonament Pentru Comunitate, program al Fondului Comunitar Reghin, Fondul Comunitar Mureș-Marosszéki Közösségi Alapitvány, în sesiunea de proiecte organizată în Reghin, în data de 27.11.2018.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Ziua Mondială de Rugăciune, la Biserica Evanghelică C.A. Reghin

Distribuie Biserica Evanghelică din Reghin a fost gazda unei noi seri de suflet organizată cu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.