A început „Luna pădurii”! Peste 1 milion de puieți vor fi plantați în Mureș! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 508 Vizualizări

A început „Luna pădurii”! Peste 1 milion de puieți vor fi plantați în Mureș!

Ca în fiecare an, vineri, 15 martie, s-a deschis oficial „Luna Pădurii” perioadă în care organizatorii, respectiv Direcțiile Silvice își propun ca, până pe 15 aprilie, să sensibilizeze atât publicul, cât şi factorii decizionali cu privire la importanţa pădurilor, a rolului lor esenţial în menţinerea echilibrului ecologic.

Directorul tehnic al Direcției Silvice Mureș, Călin Puchianu, a precizat că de așa-numita „Sărbătoare a sădirii arborelui”, împăduririle din proprietatea publică a statului, administrată în proporție de 80% de instituția pe care o reprezintă, se fac cu firme specializate, școli și instituții publice, prin voluntariat.

”În acest an avem de plantat circa 1 milion de puieți pe 180 de hectare, față de 190 hectare anul trecut, cu posibilitatea de a suplimenta această suprafață. Suprafața totală de păduri a județului este de 210.000 de hectare, din care 105.000 proprietate publică a statului, și 170.000 administrate de Direcția Silvică, iar diferența e administrată de ocoalele private. Un program aparte din cadrul campaniei de primăvară, sunt acțiuni cu diverse societăți care solicită participarea, acțiuni cu școlile, și tradiționala acțiune de împăduriri care se realizează împreună cu Prefectura și cu instituțiile din cadrul județului”, a declarat Călin Puchianu.

Reprezentantul Direcţiei Silvice Mureş a arătat că majoritatea suprafețelor din județul Mureș în care se vor face împăduriri în acest an sunt cele din zona montană, respectiv Lunca Bradului, Răstolița, Gurghiu și Fâncel.

Totodată, Călin Puchianu i-a sfătuit pe cei ce organizează acțiuni proprii de împădurire, ONG-uri, instituții, firme de stat sau private, să țină cont de tehnicile de împădurit și de specii, altfel riscă să li se usuce puieții proaspăt plantați. Astfel, în măsura în care sunt solicitați, specialiștii de la Direcția Silvică Mureș le vor asigura consultanța necesară.

V. OANCEA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE