Experiența a învins tinerețea Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 599 Vizualizări

Experiența a învins tinerețea

Primul eșec după seria de 18 victorii

Echipa feminină de handbal CSM Târgu-Mureș a fost eliminată din Cupa României după ce a cedat pe teren propriu cu 27-34 (14-16) în fața formației CS Universitatea Cluj-Napoca. Partida se anunța una echilibrată, deși cele două echipe evoluează în eșaloane diferite. Mureșencele nu cunoscuseră însă înfrângerea în cele 17 etape în Divizia A și una în prima etapă din Cupa României, iar clujencele vor fi nevoite în cel mai bun caz să susțină turneul de baraj pentru a rămâne în Liga Națională (numită Liga Florilor în acest sezon). Jocul din Sala Sporturilor din Târgu-Mureș a fost controlat de la un cap la altul de clujence, dar în ambele reprize au fost câteva minute în care lipsa de experiență a tinerei echipe  mureșene au decis practic soarta calificării în „sferturile” competiției. În debut s-au resimțit din plin emoțiile din partea ambelor tabere. După câteva ratări de ambele părți, oaspetele au deschis scorul și după mai bine de 10 minute era 4-4. Mureșencele au prins curaj în fața mai experimentatei adversare, coordonate de fosta internațională Ani Senocico, dar s-au precipitat în atac. Două pase interceptate după care portărița clujencelor a parat aeriana „marca Bărăbaș-Târșoagă” și în minutul 15 „U” s-a desprins la 9-4. Au fost minutele decisive pentru prima repriză. Fetele antrenoarei Mihaela Evi au avut însă puterea de a ține piept, dar nu au reușit să reducă diferența doar până la două goluri.

 

Startul ratat a fost decisiv

Minutele de precipitare de la mijlocul primei reprize s-au repetat în debutul părții a doua. Din dorința de a reveni, mureșencele au avut din nou minute neinspirate și au primit trei goluri consecutive care s-au dovedit decisive. Cu mult „tupeu”, proteste care le-au adus și câteva eliminări, clujencele au gestionat bine avantajul luat. Cu toate acestea, tânăra echipă mureșeană a reușit să se apropie la trei goluri, dar la jumătatea reprizei a primit o lovitură dură. La scorul de 20-24 internaționala Andreea Târșoagă s-a accidentat grav. Împinsă în timpul săriturii de fosta internațională Senocico, Andreea a căzut pe un picior și genunchiul a cedat. Mureșencele au luptat până spre final, dar „fără poartă” nu au reușit să refacă handicapul. În ultimele minute doar Georgeta Bucin, cea mai experimentată în echipa cu majoritatea junioare a mai reușit să străpungă apărarea oaspetelor, dar minutele de final au arătat o echipă mureșeană resemnată și diferența s-a mărit.

O victorie oarecum așteptată a clujenecelor, dar una în care nu s-a văzut o diferență de valoare, doar un plus de experiență și un „tupeu” dus până la a cere socoteală arbitrilor. Un duel care ar avea foarte probabil o altă desfășurare în cazul unei posibile reîntâlniri la baraj. Acesta ar fi posibil în cazul în care mureșencele ar trece de grupa semifinală și s-ar clasa pe locurile 3-4 în faza a doua, iar clujencele ar evita retrogradarea directă.

Marcatoarele echipei CSM: Monica Bărăbaș 10, Georgeta Bucin și Sarah Darie 4, Andreea Târșoagă și Carola Stângu 3, Flavia Munteanu 2, Carla Lăcătuș 1. În poartă au fost Ioana Ugran și Cristina Popovici, iar în teren au mai evoluat Maria Ola, Ioana Moldovan, Carina Ghemeș și Paula Popeanu.

Pentru clujence Senocico a fost principala marcatoare, cu 10 goluri.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE