Share

Home / Administratie / Comisie de verificare a salubrizării cursurilor de apă

Comisie de verificare a salubrizării cursurilor de apă

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, a dispus vineri, 15 martie, prin ordin, constituirea unei comisii de verificare a salubrizării cursurilor de apă, a realizării și întreținerii șanțurilor și rigolelor în localitățile din județul Mureș.

Obiectivele comisiei

Din comisie fac parte Sistemul de Gospodărire a Apelor Mureș, Garda Națională de Mediu – Serviciul Comisariatul Județean Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al Județului Mureș și Garda Forestieră Județeană Mureș.

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, controalele se vor derula pe raza județului Mureș, în perioada 18-30 martie, conform competențelor legale specifice fiecărei instituții și vor urmări în principal următoarele obiective: modul în care au fost realizate măsurile și lucrările stabilite la verificările efectuate în anul 2018, existența depozitelor de deșeuri și de material lemnos pe malurile și în albiile cursurilor de apă, precum și în secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor, care prin antrenare pot conduce la obturarea scurgerii, existența depozitelor de material lemnos pe formațiunile torențiale din apropierea zonelor locuite, modul în care au fost realizate/întreținute șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale în localități, precum și cursurile de apă pe raza localităților, verificarea zonelor nesalubrizate de pe cursurile de apă unde s-au produs inundații în anul 2018 (inclusiv cele semnalate de autoritățile publice locale) și stadiul măsurilor și lucrărilor de remediere realizate.

”În calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am emis un ordin prin care am constituit o comisie pentru a verifica modul în care au fost salubrizate cursurile de apă, în care au fost curățate rigolele și șanțurile. Acest control urmează să se desfășoare în următoarele două săptămâni iar, în urma acestuia, vom lua măsurile necesare dar vom verifica și modul în care conducerea unităţilor administrativ-teritoriale și cei care au atribuții în acest sens au dus la îndeplinire măsurile stabilite la controalele anterioare”, a declarat prefectul Mircea Dușa.

Deficiențele constatate vor fi însoțite de măsuri, termene și responsabilități pentru remediere care să conducă la diminuarea efectelor unor eventuale inundații în această primăvară, iar în situația nerespectării termenelor stabilite, se va proceda la aplicarea de sancțiuni în conformitate cu dispozițiile legale.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

VIDEO: Chioşc de difuzare a presei, ridicat din zona Universităţii

Reprezentanţii Administraţiei Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Târgu-Mureş au ridicat, vineri dimineaţa, două chioşcuri …

Share
Share