Partidul Național Liberal pregătește proiectele județului Mureș, care vor ajunge pe masa viitorului președinte al Comisiei Europene Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 675 Vizualizări

Partidul Național Liberal pregătește proiectele județului Mureș, care vor ajunge pe masa viitorului președinte al Comisiei Europene

O delegaţie alcătuită din câteva zeci de liberali mureșeni au participat sâmbătă, 16 martie, la Summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, cel mai mare eveniment politic european organizat vreodată în România. Liderii PPE şi 150 de primari din toată comunitatea europeană au venit la Bucureşti pentru a întări legăturile dintre Uniunea Europeană şi România.

Cristian Chirteş: “PNL va câştiga primăriile din municipiile judeţului”

Senatorul Cristian Chirteș, președintele PNL Mureș, a remarcat că “lideri locali și regionali ai PNL, primari şi preşedinţi liberali de Consilii Judeţene i-au prezentat lui Manfred Weber, viitorul preşedinte al Comisiei Europene, parteneriatele de succes dintre administraţiile liberale şi Uniunea Europeană.”

“Conform datelor oficiale, cele mai multe fonduri europene din județul Mureș au fost atrase de administrațiile conduse de primari ai Partidului Național Liberal. Cu toate acestea, având în vedere că destinațiile pentru marile investiții din fondurile Uniunii sunt orașele mari, județul Mureș nu este un campion al proiectelor europene. Mureșenii trebuie să știe că cea mai eficientă și corectă utilizare a banilor europeni este în orașele administrate de primari liberali. Pentru a poziționa județul Mureș în acest top, PNL va câștiga anul viitor primăriile din Târgu-Mureș și din municipiile județului, pentru a reuși, la fel ca la Cluj, Oradea, Timişoara, Arad, Alba Iulia sau Sibiu, să aducă adus prosperitate în comunităţile locuite de mureșeni”, a declarat senatorul Cristian Chirteş.

Ervin Molnar: “PNL şi PPE vor oferi soluţii”

La rândul său, consilierul judeţean Ervin Molnar, președintele PNL Târgu-Mureș, a evidențiat intervenția la Summit a lui Antonio López-Istúriz, secretarul general al PPE, care s-a referit la construcția de autostrăzi.

“Oamenii nu ar trebui să protesteze pentru că vor autostrăzi. Acestea ar trebui să fie deja făcute cu fondurile europene care sunt disponibile pentru România și construcţia lor ar trebui să fie o prioritate pentru Guvern”, a declarat liderul PNL Târgu-Mureş. Totodată, Ervin Molnar a mai afirmat că “PNL și județul Mureș vor avea în Manfred Weber, viitorul președinte al Comisiei Europene, un partener în fața căruia vor aduce interesele sutelor de mii de mureșeni, preocupați de infrastructură. PNL și PPE vor oferi soluțiile care pot repoziționa județul Mureș pe un loc fruntaș, în competiția economică dintre județele Transilvaniei”.

Mara Togănel: “Trebuie să votăm cu mintea deschisă”

Consilierul județean Mara Togănel, președintele Organizaţiei de Femei Liberale Mureș, spune că “îmi doresc ca alegerile europarlamentare să fie dovada maturității noastre. Derapajele recente ale unor europarlamentari români au dovedit că trebuie să votăm cu mintea deschisă. Nu mai trebuie să optăm pentru rândul doi, când putem sta în primul rând! Europa are nevoie de o Românie decentă, corectă si consecventă în principii. Orice abatere de la acest drum trage România înapoi.  Europa merge înainte și noi trebui să fim în pas cu ea”.

 

Klaus Iohannis: “PSD a îmbrăcat haina falsului patriotism”

La Summitul liderilor locali și regionali ai Partidului Popular European, președintele PNL, Ludovic Orban a spus că “în următorii doi ani, nu avem altă soluție de a câștiga decât să ne ducem din casă în casă, să mergem pe fiecare stradă, pe fiecare uliță, pe fiecare scară de bloc. Trebuie să ne întâlnim cu oamenii să le spunem adevărul despre ticăloșiile și despre nenorocirile pe care le provoacă PSD, împreună cu tovarășii lor de drum”.

Candidatul PPE la președinția Comisiei Europene, Manfred Weber, consideră că “nu există nicio contradicție între mândria locală și națională și între mândria de a fi european. Pentru noi, aceste trei identități merg mână în mână și nu voi permite niciunui naționalist sau populist să spună cetățenilor că acestea sunt valori care vin în contradicție. Pentru noi, ele sunt împreună”, fapt subliniat și de președintele României, Klaus Iohannis: „Observăm că unele partide politice de la noi, și mă refer în primul rând la PSD, au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și, folosindu-se de o retorică anti-europeană, încearcă să câștige capital electoral inducând oamenilor teama și lipsa de încredere în proiectul și valorile Uniunii. Este modul pesedist cinic și iresponsabil de a face politică”.

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE