Raportul primarului oraşului Luduş, Cristian Moldovan (III). Investiţiile anului 2018 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 158 Vizualizări

Raportul primarului oraşului Luduş, Cristian Moldovan (III). Investiţiile anului 2018

Continuăm prezentarea unor secvenţe din raportul prezentat de Cristian Moldovan, primarul la a doua legislatură a oraşului Luduş, cu privire la starea economică, socială şi de mediu a oraşului Luduş pe anul 2018. „Scopul activităţii noastre a fost orientat, în principal, spre îmbunătăţirea managementului administraţiei publice locale, o necesitate majoră pentru armonizarea şi îmbunătăţirea mecanismelor de stabilire a bugetelor aferente, dezvoltarea sectorului investiţional şi de planificare, facilitarea procesului de dezvoltare economico-socială, urmărind ca finalitate, satisfacerea nevoilor cetăţenilor, prin asigurarea unor servici publice de calitate”, spune primarul oraşului Luduş, Cristian Moldovan.

13, dar cu noroc

Lista investiţiilor derulate în cursul anului 2018 conţine un număr de 13 acţiuni/activităţi prevăzute şi de modul lor de realizare. Pe primul loc este situată modernizarea, amenajarea şi dotarea Parcului Tineretului despre care am mai scris în aceste pagini. Proiectul este finanţat prin POR 2014-2020, nerambursabil şi este în curs de realizare. Creşterea eficienţei energetice în clădiri rezidenţiale din oraş pe strada Independenţei, Bulevardul 1 Decembrie 1918, strada Garofiţei şi strada Lăcrămioarei constituie un proiect depus în vederea obţinerii unei finanţări nerambursabile prin POR 2014-2020. Proiectul se află în fază de precontractare şi urmează să fie semnat contractul de finanţare în acest an. Un alt proiect important este cel care se referă la construcţia şi echiparea infrastructurii pentru educaţia timpurie (creşă), proiect depus în anul 2018 în vederea finanţării nerambursabile prin POR 2014-2020. Proiectul este în etapa de evaluare tehnico-financiară.

Învăţământul este cuprins în acest plan de investiţii prin extinderea şi echiparea structurii educaţionale a Şcolii Gimnaziale „Ioan Vlăduţiu”. Acest proiect a fost depus în vederea finanţării nerambursabile prin POR 2014-2020, dar nu s-a încadrat în alocarea apelului de proiecte şi a fost inclus în lista de aşteptare. Aceeaşi rezolvare este şi în cadrul proiectului de modernizare, extindere şi echipare a Liceului Tehnologic nr. 1 Luduş.

Proiectul de modernizare şi eficientizare a sistemului de iluminat public din oraş a fost depus în anul 2018 şi se află în etapa de evaluare administrativă. Tot în cursul anului 2018 a fost depus proiectul de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”. Proiectul a fost depus în anul 2018 în vederea obţinerii finanţării nerambursabile prin POR 2014-2020 şi se află în etapa de evaluare administrativă.

Vom continua cu prezentarea investiţiilor propuse în decursul anului 2018.

Ioan. A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE