Home / Slider / 70 de preoţi ortodocşi din Mureş, donatori de sânge

70 de preoţi ortodocşi din Mureş, donatori de sânge

Distribuie

Aproximativ 70 de preoţi ortodocşi din cele cinci protopopiate ale judeţului Mureş – Târgu-Mureş, Reghin, Sighişoara, Luduş şi Târnăveni, în frunte cu Înaltpreasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul de Alba Iulia, s-au prezentat luni dimineaţă, la Centrul de Transfuzii Sangvine din Târgu-Mureş, în cadrul programului “Salvează o viaţă, donează sânge”.
“E cea mai minunată faptă pe care o puteţi avea înscrisă în cartea vieţii, în perioada Postului Mare. Asta vă aseamănă cu Hristos, care a făcut răscumpărare veşnică prin sângele crucii sale. Noi suntem răscumpăraţi cu preţiosul sânge al Fiului lui Dumnezeu, care, la primirea vremii, cum spunea cineva inspirat, s-a vărsat pentru noi, picătură cu picătură, până la ultima picătură, la piciorul crucii de pe culmea Golgotei. Acest sânge divin ne-a împăcat cu Tatăl, a distrus puterea iadului şi a morţii şi ne-a deschis orizontul învierii”, a afirmat Înaltpreasfinţitul Irineu, adresându-se preoţilor care aşteptau să doneze.


Preoţii sosiţi la Târgu-Mureş pentru a dona sânge au spus că s-au raliat îndemnului lansat de Arhiepiscopia Alba Iulia de a face o faptă bună în vremea Postului cel Mare.
“Asta îi sfătuim şi noi pe credincioşi şi asta trebuie că un cuvânt fără faptă nu are valoare. Am venit să “cheltuim” o mică parte din sângele nostru pentru cei care au nevoie de el. Am mai donat şi în vremea facultăţii şi de când sunt preot şi slujesc. E o acţiune de bun augur fiindcă este o foarte mare nevoie de sânge şi se foloseşte toată lumea, cei care donează se bucură de această jertfă şi cei care îl primesc”, a declarat preotul Silviu Florea, din parohia Milăşel.
Preotul Marinel Sotea de la parohia Merişor a spus că a venit la Centru de Transfuzii Sangvine pentru a răspunde chemării Înaltpreasfinţitului Irineu de a face o faptă bună şi de a contribui la sănătatea pacienţilor care au nevoie de sânge.
“Este un gest nobil, este un gest normal pentru a contribui şi a ajuta în această perioadă a Postului şi de a arăta că Biserica este în faţă, este filantropică şi ajutătoare. Prin această organizare preoţii mereu ies în ajutorul oamenilor. Înaltpreasfinţitul Irineu a fost primul care a donat şi a fost un imbold pentru noi prezenţa sa, gândul de încurajare şi de întărire de a continua acest traseu al Postului Mare plin de fapte bune. Vom continua să propovăduim şi să răspândim acest îndemn de a dona pentru că oamenii doar de la oameni pot primi sânge”, a arătat preotul Marinel Sotea.
Responsabilul cu problema donării la Centrul de Transfuzii Sangvine din Târgu-Mureş, psihologul Marinela Lazăr, a declarat că deşi cantitatea solicitată de spital ar necesita undeva la 62 de donatori, există zile în care numărul acestora nu depăşeşte 40. 
“Este un exemplu extraordinar. În condiţiile în care a scăzut numărul donatorilor foarte mult, acest gest este binevenit. Sunt convinsă că foarte mulţi cunoscuţi, aparţinători, enoriaşi vor urma acest exemplu. Din observaţiile noastre putem spune că un număr foarte mare de foşti donatori şi-au găsit de lucru în altă parte şi au plecat, alţii au plecat la studii în ţară sau străinătate. Există foarte multe persoane care ar dori să doneze, dar au contraindicaţii medicale, apoi mai este acest ritm foarte alert al vieţii, care ne face să fim centraţi pe o activitate şi să uităm că cineva ar avea nevoie de un gest foarte mic pentru noi dar extrem de important pentru cel care ar avea nevoie de sânge. Pentru noi, cantitatea solicitată ar însemna 62 de donatori pe zi, aceasta poate să fie diferită de la o zi la alta. Important e ca cei care văd acest gest să nu uite că de sânge este nevoie în permanenţă, chiar dacă medicina a evoluat foarte mult, tehnicile operatorii au evoluat faţă de cele de acum mulţi ani, dar de sânge este nevoie în permanenţă. Nu contează grupa de sânge, important este să doneze”, a spus Marinela Lazăr.

(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș

Distribuie Prezentarea Raportului anual al Rectorului Leonard Azamfirei privind starea Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.