Azomureș, în sprijinul viitorilor ingineri Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 363 Vizualizări

Azomureș, în sprijinul viitorilor ingineri

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă aproape orice student, chiar din băncile facultății, este că nu este sigur de drumul pe care vrea să îl apuce odată ce a pus mâna pe diploma de studii superioare. Mai simplu spus, mulți dintre studenți au dificultăți în a se imagina într-o carieră sau poate nu reușesc să se decidă asupra direcției în care s-o apuce.

Cu toții ne-am confruntat cu asemenea probleme. Dar Azomureș a venit în sprijinul studenților de la Facultatea de Inginerie a Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș. Reprezentanții companiei au susținut un seminar joi, 14 martie, în sala 204, corpul A al clădirii „Petru Maior”, de pe strada Nicolae Iorga Nr. 1 din Târgu-Mureș, despre posibilitățile și oportunitățile pe care studenții și masteranzii le au în găsirea unei cariere la Azomureș. La seminar au participat, în principal, studenți la Inginerie din anii 2, 3 și 4, dar și masteranzi sau alte persoane interesate.

Model nou în sprijinul studenților

Reprezentanții Azomureș, Ovidiu Maior, purtător de cuvânt al companiei, și Monica Filpișan, șef Serviciu Recrutare, însoțiți de patru studenți și absolvenți ai Universității care acum lucrează în cadrul combinatului, au susținut un seminar în care s-a prezentat contribuția Azomureș la dezvoltarea industriei chimice, precum și oportunitățile pe care studenții le au.

„Azomureș este o platformă cu tradiție”, a afirmat Ovidiu Maior în deschiderea seminarului, subliniind faptul că, în prezent, Azomureș este sub conducerea companiei elvețiene Ameropa. Ca atare, oportunitățile pe care le oferă gigantul chimic mureșean sunt mai mult decât demne de luat în considerare, implementând idei noi în parteneriatele dintre studenți și companie.

„Am trecut platforma printr-o serie de modernizări. S-au făcut investiții de peste 240 milioane de euro în retehnologizarea unor instalații pentru că era nevoie de acest lucru. Fostul patronat a preferat o altă politică”, a expus purtătorul de cuvânt al companiei, subliniind cu această ocazie, încă o dată, modernizarea tehnologică dar și conceptuală a producătorului de îngrășăminte târgumureșean.

„Oportunitatea trebuie creată”

„Este foarte important să nu ne rătăcim de pe drumul pe care l-am ales. Succesul în viață depinde de fiecare dintre noi și ca să avem succes trebuie să ne fixăm un prim obiectiv: să nu ne lăsăm în voia sorții. Oportunitatea trebuie creată”, i-a încurajat Monica Filpișan pe studenți în cadrul workshop-ului. Totodată, reprezentanta Azomureș le-a spus studenților că este nevoie de multă implicare în acest domeniu, încă din băncile facultății: „Pe parcursul facultății să depistăm ce anume ne place. Nu putem să depistăm ce anume ne place dacă stăm în băncile facultății. Sau dacă ne bazăm pe faptul că profesorii ne vor preda 100% din ceea ce vom avea nevoie.”

Relația pe care Azomureș și-o propune cu studenții este inovativă, stagiile de practică oferind multe avantaje precum ateliere de orientare, facilitarea intrării pe platformă, o echipă profesionistă de mentori, dar ceea ce este, poate, cel mai important este parteneriatul de egalitate cu viitorii ingineri. Studenții pot propune chiar ei teme de cercetare și idei de lucrări, fiind sprijiniți pe tot parcursul de Azomureș.

„Stagiul de practică dorim să îl formăm la fața locului și dorim să oferim ca și suport tineri ca voi care au venit direct din băncile facultății sau cu minim de experiență la noi în companie și care să vă învețe, pentru că o să vă înțeleagă altfel”, a adăugat Monica Filpișan.

Aplicarea la stagiile de practică, un model modern

Azomureș încearcă să facă și modul de aplicare mult mai accesibil studenților, mizând pe creativitate și vervă profesională, mai degrabă decât pe formalism rigid.

„Scrisoarea de intenție se poate face și varianta de CV, modelul standard, dar m-ar interesa o scrisoare de intenție în care nu trebuie să vă cramponați sau să căutați pe internet să vedeți cum se scrie una. Ne-ar interesa să scrieți din suflet ce vă trece prin cap: „vreau să vin aici pentru că” , „mă pasioneaz㔂 „vreau să știu”‚ „vreau să cunosc”. Asta este cel mai important. Să nu vă cramponați de formulări sau documente foarte standardizate”, i-a anunțat Monica Filpişan pe participanți.

Absolvent+

„Stagiile de practică se desfășoară pe parcursul vacanțelor de vară, dar după absolvire, odată cu trecerea cu brio a examenului de licență avem un program de formare, Absolvent+. Foarte important este să știm pe ce domeniu ne îndreptăm odată ce am terminat ingineria și pe ce domeniu dorim să ne specializăm”, a spus Monica Filpișan.

Programul îl trece pe tânărul absolvent prin toate etapele, începând cu integrarea, instruirea, evaluarea, consilierea, până la definitivarea pe un post de inginer la Azomureș.

„Odată cu susținerea licenței, avem acest program. Este foarte simplu: dacă dorești să înveți și dacă ești pasionat de domeniul acesta și ești flexibil, noi vă așteptăm”, a conchis Monica Filpișan.

Menționăm că, pentru cei interesași, scrisorile de intenție se pot trimite la adresa de e-mail recrutare@azomureș.com, iar mai multe detalii puteți găsi pe site-ul companiei, azomures.com.

Alex PĂTRAŞCU

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE