Duzină de medalii la prima competiție majoră Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1568 Vizualizări

Duzină de medalii la prima competiție majoră

Clubul Sportiv de arte marțiale BJJ & MMA Târgu-Mureș a participat cu succes la Campionatul European de Brazilian Ju Jitsu desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute în București. Rezultatele clubului târgumureșean sunt cu atât mai valoroase, cu cât acesta este un club nou înființat, primul la acest stil al artelor marțiale în Târgu-Mureș, care se adaugă celor peste 10 existente în România. La întreceri au participat concurenți din peste 30 de țări, iar mureșenii au obținut un număr de 12 medalii, dintre care 3 de aur, 7 de argint și 2 de bronz. Medaliații cu aur au fost Vlad Cezar Boeriu, Körmöczki István și Mándoki István. Primul, posesor al centurii albastre a obținut aurul la Absolut, fiind dublu medaliat, cucerind și medalia de argint la 94 kg. Körmöczki, tot posesor de centură albastră a învins la categoria 88 kilograme, iar Mándoki (centura albastră) la 76 kilograme. Medalii de argint au mai obținut Nagy Csaba (centura mov-94 kg), Vasile Tătar (mov-82 kg), Körmöczki János (centura albastră-76 kg), Albert Paul (albă-76 kg), Claudiu Someșan (albă-82 kg) și Gabriel Lefter (albă-68 kg). Dintre aceștia dublu medaliat a fost și Körmöczki János, care a obținut și o medalie de bronz la Absolut. A doua medalie de bronz a cucerit-o Gáspár András (centura albă, la categoria 76 kg)

Cum a apărut noul club

Acest club de ju-jitsu a fost înființat abia în luna ianuarie, fiind prima competiție importantă la care a participat. Clubul a luat ființă la inițiativa lui Nagy Csaba, împreună cu Mándoki István, ambii sportivi și antrenori totodată. Primul s-a aflat recent în Macao, unde a participat la un curs al fostului campion european, portughezul de origine braziliană Daniel Charles. Acesta are câteva cluburi care funcționează în mai multe țări, iar condiția pentru a înființa un nou club este aceea ca fondatorul să fie posesor al centurii negre. Astfel, revenit acasă, Nagy Csaba a inițiat înființarea clubului la Târgu-Mureș și acesta a luat ființă. Fondatorul sub numele căruia funcționează clubul îl susține și cu câteva seminarii anuale pe care le susține cu antrenorii și sportivii din fiecare club. „Am practicat înainte wu-shu, cu fostul campion mondial Gombos Attila, iar când a venit prietenul meu Nagy Csaba cu propunearea, am analizat posibilitățile și am considerat că putem face tranziția. Înscrierea celor peste 30 de sportivi care activează la club nu a fost un lucru dificil. Au venit foști luptători de la alte ramuri, aducând apoi și alții, alții găsiți prin rețelele de socializare”, dezvăluie Mándoki István, care îndeplinește oarecum și funcția de președinte al clubului.

Următoarea competiție la care vor participa luptătorii mureșeni va fi Cupa Danubius, la Brăila, la sfârșitul lunii aprilie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE