EXCLUSIV! Mureşeanul care s-a întâlnit cu Frans Timmermans Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1977 Vizualizări

EXCLUSIV! Mureşeanul care s-a întâlnit cu Frans Timmermans

Prezent în urmă cu câteva zile la ceremonia de acordare a distincţiei Doctor Honoris Causa al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) pentru Frans Timmermans, prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene, târgumureşeanul Sile Suciu, care în prezent studiază Ştiinţe Politice în capitală, a avut oportunitatea de a se întâlni şi chiar de a schimba câteva impresii cu distinsul diplomat de origine olandeză. În mod firesc, momentul a fost imortalizat într-o fotografie de colecţie care a reprezentat punctul de pornire pentru următorul dialog.

Reporter: Pentru început, te rog să te prezinţi cititorilor cotidianului Zi de Zi.

Sile Suciu: Sunt student în anul I la Ştiințe Politice în București. Am absolvit Colegiul Național “Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș, acolo unde mi-am descoperit și înclinația spre politică prin implicarea pe care am desfășurat-o în Clubul Interact din Târgu-Mureș. Membru timp de cinci ani, am obținut și funcția de președinte, iar apoi funcția de Assistant DIR în cadrul Districtului 2241. Acest cadru mi-a oferit multe oportunități de dezvoltare, prin proiectele desfășurate, oamenii cunoscuți și cea mai importantă calitate dobândită, cea a vorbitului în public. Pe această cale, încurajez tinerii târgumureșeni să se implice în această organizație, unică, aș putea spune, la nivel local. În prezent, sunt membru al Uniunii Studenților din România.

Rep.: În ce context te-ai întâlnit cu Frans Timmermans?

S.S.: În contextul vizitei acestuia în București pentru primitea distincției Doctor Honoris Causa, am fost invitat să particip la ceremonie, care a avut loc la Biblioteca Centrală “Carol I”.

Rep.: A fost doar o poză sau ai avut şi şansa unei discuţii cu Frans Timmermans?

S.S.: După terminarea discursului am avut ocazia să ajung în cameră cu domnul Timmermans. Știam deja unele proiecte ale acestuia ca viitor președinte al Comisiei Europene, care se bazează pe interzicerea violenței bazate pe gen, așa că imediat după realizarea pozei l-am întrebat despre viitorul tinerilor din UE. Acesta mi-a răspuns zâmbind, “cu siguranță că este în continuă dezvoltare și că există proiecte în desfășurare, să nu îmi fac probleme pentru asta.”

Rep.: Ce alte activităţi desfăşori în capitală?

S.S.: Printre activitățile mele de când am ajuns în București se numără și participarea mea la “The Future of Education”, ce a avut loc în luna noiembrie la Senatul României, acolo unde împreună cu 50 de studenți din România și cu invitați speciali din domeniul educației, și nu numai, am dezbătut problemele actuale din sistemul educațional românesc și am trasat o linie a educației în România până în 2030. Actual, activitatea mea se desfășoară în cadrul Uniunii Studenților din România.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE