Share

Home / Politic / Pregătiri pentru alegerile europarlamentare din Mureş

Pregătiri pentru alegerile europarlamentare din Mureş

Prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, a convocat marţi, 19 martie, ședința Comisiei tehnice județene Mureș pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European, pentru prezentarea măsurilor pe care trebuie să le ia fiecare instituție implicată pentru bunul mers al alegerilor.

Din comisie fac parte prefectul, subprefectul și secretarul județului Mureș, reprezentanții următoarelor instituții: Direcția Județeană de Statistică Mureș, Administrația Județeană a Finanțelor Publice a județului Mureș, Inspectoratul Județean de Poliție Mureș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș, Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date și Evidență a Persoanelor Mureș, Direcția Județeană de Evidență a Persoanelor Mureș, Inspectoratul de Jandarmi Județean Mureș ”Col. Sabin Motora”, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, Direcția de Sănătate Publică a județului Mureș, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Mureș, Autoritatea Electorală Permanentă, Filiala de Distribuție a Energiei Electrice – Electrica Distribuție Transilvania Sud Sucursala Mureș și Agenția Națională de Presă ”Agerpres”.

”Am convocat astăzi prima ședință a Comisiei tehnice județene Mureș pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European. La lucrările ședinței au participat toți membrii care au fost desemnați prin ordinul prefectului. Am prezentat principalele atribuții și măsurile care trebuie luate în perioada următoare pentru buna desfășurare a alegerilor. În conformitate cu legea, am propus comisiei, iar comisia a aprobat ca, pe data de 25 martie, să convocăm primarii și secretarii unităților administrativ teritoriale, în vederea instruirii și prezentării atribuțiilor pe care aceștia le au pentru pregătirea scrutinului din 26 mai. Având în vedere Hotărârea de Guvern nr. 81 din 15 februarie 2019 privind calendarul activităților premergătoare alegerilor, la nivelul județului au fost luate deja măsurile scadente și vom monitoriza săptămânal respectarea termenelor din calendar, astfel încât fiecare instituție implicată să își realizeze atribuțiile în conformitate cu legea”, a declarat prefectul județului Mureș, Mircea Dușa.

Informaţii suplimentare

Potrivit Biroului de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, pentru județul Mureș a fost alocată suma de 4.008.000 de lei pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.

“La nivelul județului Mureș, alegerile din 26 mai se vor desfășura în 568 de secții de votare. 20 de secții de votare vor funcționa în alte locații decât la alegerile precedente. 3 dintre ele au fost deja aprobate, iar 17 sunt în curs de îndeplinire a formalităților necesare”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mamprenoarele recomandă: Rainbow, cel mai nou centru de limbi străine din Târgu-Mureș

Povestea Rainbow începe când eu eram în clasele primare și mă jucam de-a învățătoarea cu …

Share
Share