Cuplaj la baschet, echipele mureșene mari favorite Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

Cuplaj la baschet, echipele mureșene mari favorite

După ce cu mai multe ocazii în care cele două echipe de baschet ale Clubului Sportiv Municipal Târgu-Mureș (feminin și masculin) de pe teren propriu erau programate să se dispute în aceeași zi și acestea erau reprogramate sau decalate, la fârșitul acestei săptămâni vor avea, în sfârșit, un „cuplaj”. Cele două vor susține jocurile din finalul celei de-a doua faze din Liga Națională sâmbătă, 23 martie.

Cea care va deschide cuplajul este echipa feminină. Aceasta ocupă înaintea ultimei etape locul secund în grupa a doua valorică, grupa Galbenă mai exact. Echipa antrenorului Ionel Brustur va întâlni în Sala Sporturilor de la ora 16.30, penultima clasată, Agronomia București. Partida va conta însă doar pentru palmares, întrucât echipa mureșeană nu mai poate fi coborâtă de pe locul secund și va participa în faza eliminatorie care va urma pentru locurile 9-13, acesta fiind numărul echipelor participante. În turneul play-off pentru locurile 1-8 va evolua Rapid București, care devansează doar la coșaveraj CSM, dar oricum bucureșetencele ar fi mers mai departe deoarece CSM Târgu-Mureș nu are în calitate de club nou înființat acest drept, nici cel de a promova în primul eșalon după primul an, chiar dacă sunt doar două la feminin. Va fi așadar mai degrabă un antrenament cu public, în fața unei adversare pe care au învins-o în toate cele trei partide disputate în acest sezon. Prima întâlnire s-a disputat în toamna anului trecut în sala din Târgu-Mureș și gazdele s-au impus cu 77-64, iar în cele două partide de la București din acest an a fost 77-55 și 64-59. Un joc pentru public, atâția câți vor fi, cu ceva șanse ca numărul acestora să fie mai mare de această dată, întrucât urmează jocul echipei masculine.

După o pauză de aproape o oră, de la ora 19.00, echipa masculină va susține întâlnirea cu ACS Târgu Jiu. Situația echipei lui George Trif este oarecum diferită, dar nu cu mult. Mureșenii conduc cu trei etape înaintea încheierii acestei faze detașat în grupa Albastră, a treia valorică și vor întâlni în faza următoare, turneul pentru locurile 9-16, o echipă din eșalonul valoric superior. La masculin sunt în total 21 de echipe înscrise și CSM va putea face pasul spre eșalonul superior, care la masculin este cel secund. Adversara din faza următoare nu se cunoaște încă, lupta pentru locurile care vor accede în lupta pentru turneul play-off  al locurilor 1-8 fiind foarte strânsă între Dinamo, CSO Voluntari și Steaua.

Pentru mureșeni este penultimul meci pe teren propriu în această fază, urmând să se mai deplaseze la Focșani și să încheie pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmației. Echipa maramureșeană este de altfel și singura care i-a învins pe mureșeni în faza a doua, după ce aceștia mai cedaseră în prima doar cu Phoenix Galați. Ca și în cazul fetelor așadar, CSM Târgu-Mureș a învins în toate celelalte trei partide ale sezonului, înfiecare reușind să atingă „suta” de puncte, cu cele mai multe primite tocmai în cea de pe teren propriu, încheiată 112-89.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE