Investiţii de peste 7 milioane de lei pentru modernizarea echipamentelor electroenergetice din Târgu-Mureş Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 361 Vizualizări

Investiţii de peste 7 milioane de lei pentru modernizarea echipamentelor electroenergetice din Târgu-Mureş

Conducerea Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice Transilvania Sud SA – Sucursala Mureş a anunţat că va demara în acest an investiţii de peste 7 milioane de lei pentru modernizarea echipamentelor de la Târgu-Mureş, după ce Primăria municipiului a acuzat distribuitorul că “terorizează” oraşul prin desele pene de curent care au loc, informează www.agerpres.ro.
“Mărirea gradului de siguranţă în alimentarea cu energie electrică are o importanţă deosebită pentru companie. Drept urmare, în planul anual de investiţii sunt prevăzute o serie de lucrări de modernizare a echipamentelor electroenergetice. Pentru zona municipiului Târgu-Mureş, pentru anul 2019 sunt prevăzute trei lucrări majore: Modernizare cu reamplasare PTz-uri, lucrare în valoare de 1.645.000 lei; Trecere la tensiunea de 20 kV a reţelelor de MT ce funcţionează la tensiunea de 6 kV, lucrare în valoare de 4.750.000 lei; Mărire grad de siguranţă şi modernizare LES medie tensiune – joasă tensiune şi firide – zona PT 18, lucrare în valoare de 700.000 lei”, a arătat SDEE Transilvania Sud SA – Sucursala Mureş, într-un răspuns oferit la solicitarea Agerpres. 

Reacţia Primăriei Târgu-Mureş

Potrivit www.agerpres.ro, reacţia SDEE Transilvania Sud SA – Sucursala Mureş a venit ca urmare a unui comunicat de presă al Primăriei Târgu-Mureş, în care municipalitatea reclama desele întreruperi în alimentarea cu energie electrică, care paralizează oraşul.
“Având în vedere desele întreruperi de curent şi necazurile pricinuite cetăţenilor, inexplicabile pentru secolul în care trăim şi în situaţia în care vorbim de Smart City, Primăria Târgu-Mureş cere imperios SC Electrica să dea dovadă de responsabilitate şi profesionalism, pentru a nu mai fi terorizat oraşul din cauza proastei gestionări a distribuţiei energiei electrice, prin penele dese de curent, fără ca cetăţenii să beneficieze de scuzele de rigoare”, a arătat conducerea Primăriei Târgu-Mureş. 

Întreruperile accidentale, imposibil de anunţat din timp

SDEE Transilvania Sud SA – Sucursala Mureş a precizat că în cazul realizării unor lucrări de retehnologizare, de modernizare sau de reparaţii a instalaţiilor electrice care presupun întreruperea alimentării cu energie electrică, acestea sunt anunţate din timp, dar că în cazul întreruperilor accidentale societatea se află în imposibilitatea de a le anticipa.
“Concret, în data de 15 martie 2019, o astfel de întrerupere s-a înregistrat la ora 7.19, când a declanşat Linia Electrică (LEA şi LES) 20 kV Baraj – Clinici, din Staţia 110/20/10 kV Baraj. Conform procedurilor de intervenţie în astfel de situaţii, pentru identificarea zonei cu defect, sunt necesare manevre de secţionare ale tronsoanelor liniei. În cadrul manevrelor de depistare a zonei cu defect au loc declanşări, care şi acestea conduc la întreruperea alimentării cu energie electrică, ceea ce, în mod inevitabil, amplifică disconfortul pentru o scurtă perioadă de timp. După efectuarea manevrelor procedurale, s-a identificat cu defect linia electrică subterană de 20 kV situată între Postul de Transformare (PT) 97 şi PT 490. Facem precizarea că în urma funcţionării corecte a protecţiilor liniilor electrice, s-a acţionat aplicându-se o serie de reguli şi acţiuni, conform procedurilor în vigoare. În sensul eliminării disconfortului creat utilizatorilor, Sucursala Mureş a demarat procedura de înlocuire în regim de urgenţă a liniei electrice subterane (LES) şi se analizează, la nivelul Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş, alte măsuri care trebuie întreprinse”, a precizat SDEE Mureş.
Anterior evenimentului din data de 15 martie, SDEE Mureş susţine că s-a stabilit ca, în perioada 18-22 martie, să aibă loc întrevederi între reprezentanţii SDEE Mureş, ai Instituţiei Prefectului Judeţului Mureş şi ai municipiului Târgu-Mureş, în cadrul cărora să se analizeze situaţia reţelelor electrice din judeţ şi să se prioritizeze acţiunile privind siguranţa în alimentare.
“Ne exprimăm şi pe această cale regretul pentru disconfortul creat utilizatorilor de evenimentele neprevăzute şi menţionăm că, în aceste situaţii, sunt prioritare identificarea cauzei producerii întreruperii neplanificate şi restabilirea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil. Totodată, vă asigurăm că suntem o companie responsabilă, avem o tradiţie de peste 120 de ani în serviciul de utilitate publică, oferim servicii pentru aproximativ 1,2 milioane de consumatori, prin intermediul unei reţele de distribuţie cu o lungime de peste 53.000 kilometri, iar cei aproximativ 2.000 de angajaţi ai noştri dau dovadă, zi de zi, de un înalt profesionalism”, a precizat Serviciul Relaţii Publice, Comunicare şi Reclamaţii al SDEE Transilvania Sud – Sucursala Mureş, citat de Agerpres.

(Redacţia)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE