Noutăți din patologia reumatologică pediatrică prezentate la Târgu-Mureş Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Noutăți din patologia reumatologică pediatrică prezentate la Târgu-Mureş

Municipiul Târgu-Mureș va fi gazda celei de a V-a ediții a Conferinței Naționale a Societății Române de Reumatologie Pediatrică, eveniment ce va avea loc în perioada 9-11 mai 2019.

O serie de teme de interes major vor fi dezbătute în cadrul Conferinței, precum accesul copiilor cu boli reumatologice la terapiile actuale, dificultăți de diagnostic și tratament în colagenozele copilului, noutăți în managementul artritelor idiopatice juvenile, sindroamelor autoinflamatorii, investigații paraclinice în reumatologia pediatrică, asocierea dintre bolile hemato-oncologice şi afecțiunile autoimune.

”Vor fi discutate cele mai frecvente afecțiuni și probleme de patologie reumatică la copii, precum artrita reumatoidă, diferitele forme de artrită reumatoidă, dar și vasculite, alte afecțiuni care au impact asupra dezvoltării copilului. De cele mai multe ori, aceste afecțiuni reumatologice sunt afecțiuni cronice care pot evolua cu perioade de remisiuni și perioade de acutizare, scopul nostru fiind de a reuşi să obținem remisiuni de lungă durată și o condiție de viață cât mai bună. Se vor discuta aspecte legate de diagnosticul, tratamentul acestor afecțiuni; vor fi prezentate cazuri clinice specifice, toate acestea fiind utile pentru a face un up-date în acest domeniu”, a declarat prof. dr. Oana Mărginean, președinte de onoare al Conferinței.

Registru al copiilor diagnostocați cu boli reumatologice, necesar

Deși percepția generală este că bolile reumatice afectează doar persoanele în vârstă, acestea afectează într-o anumită măsură și tineri și copii, chiar și sugari, și există dificultăți de diagnostic deoarece uneori pot exista semne și simptome nespecifice care pot imita alte boli.

”Există dificultăți de diagnostic pentru că uneori pot să se prezinte cu semne și simptome nespecifice sau copiii pot să prezinte doar un sindrom febril prelungit. Este important de știut că pentru a pune diagnosticul de afecțiune reumatologică este nevoie de criteriul timp (de minim șase săptămâni), asociat cu pozitivarea reactanților de fază acută, care nu este prezentă întotdeauna de la debut; de aceea copilul trebuie revăzut și reevaluat”, a explicat prof. dr. Oana Mărginean.

În România, copiii cu afecțiuni reumatologice au acces la terapii actuale, terapii biologice, însă nu există un registru național al copiilor diagnosticați cu această afecțiune, aspect ce ar ajuta la aprecierea numărului total de cazuri diagnosticate şi a gravităţii acestora pentru a se aloca fondurile necesare îmbunătăţirii prognosticului acestor boli şi o monitorizare corectă a acestora.

Arina TOTH

(Foto: Freepik)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE