Home / Administratie / Primarul Dorin Florea, propunere pentru rezolvarea crizei deşeurilor din Târgu-Mureş

Primarul Dorin Florea, propunere pentru rezolvarea crizei deşeurilor din Târgu-Mureş

Dorin Florea, primarul municipiului Târgu-Mureş, a publicat joi, 21 martie, pe pagina sa de Facebook, un text în care propune ca autorităţile locale din „Oraşul trandafirilor” să înfiinţeze o societate care să aibă ca obiect de activitate colectarea selectivă a deșeurilor și sortarea acestora.

Publicăm, în rândurile de mai jos, conţinutul mesajului semnat de primarul municipiului Târgu-Mureş:

“Sunt de zece ori mai supărat pe problema gestionării deșeurilor decât orice cetățean al municipiului Tîrgu Mureș. De ani de zile am tot spus că este anormal ca o țară să accepte orice i se impune de la Uniunea Europeană. Nimeni nu răspunde pentru nimic! Al cui interes este ca orașele să nu fie lăsate să-și gestioneze singure colectarea deșeurilor? Oare în Germania sau în alte țări din Occident deșeurile sunt colectate de firme străine sau de firme autohtone? Cred că știți și dumneavoastră răspunsul.Mă gândesc foarte serios să înființez o societate a Primăriei care să aibă ca obiect de activitate colectarea selectivă a deșeurilor și sortarea acestora. Eu nu pot să rămân spectator la această problemă și să stau până când Adi Ecolet, instituție subordonată Consiliului Județean își finalizează licitația pentru desemnarea operatorului. De mai bine de 5 ani durează acest proces birocratic, iar pe mine legea mă obligă să stau să privesc cum alții își bat joc de oraș.

Să nu mai vorbesc despre faptul că, potrivit informațiilor, neverificate încă, recunosc, în spatele acestei proceduri ar fi ceva necurat, urmărindu-se astfel ca un ”protejat al casei” să obțină ceea ce a visat!

Niciodată n-am acceptat și nu o voi accepta nici acum să stau pasiv la astfel de situații.”

(Redacţia)

 

 

1 comentariu

  1. Si societatea de transport gunoi menajer a fost a primariei.De ce s-a debarasat de el?Toata populatia a fost revoltata cand a ajuns in mainile lui Terbea.De atunci tot in declin este desi ar trebui sa fie o mina de aur daca ne gandim ca gunoiul peste tot in lume doar creste si creste si iar creste……………………………………………………………………………………………………………….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Pilda ÎPS Irineu, pe versurile poetului Radu Gyr

În joia din săptămâna a VI-a după Sfintele Paști, când Biserica Ortodoxă prăznuiește  Înălțarea Domnului …