Share

Home / Recomadări zi de zi / FOTO: B-unicii… bijuterii cu poveste

FOTO: B-unicii… bijuterii cu poveste

Ziua de 13 martie , Ziua bijuteriilor, e ziua în care se celebrează tot ce străluceşte, sclipeşte şi e… scump.
Originea acestei sărbători neoficiale – motiv de distracţie şi cumpărături – nu e cunoscută, dar se celebreaza in unele state cum ar fi Marea Britanie, Austria, Statele Unite ale Americii. Dicţionarul explicativ al limbii române spune că bijuterie înseamnă: obiect de podoabă făcut din metal nobil (și pietre prețioase); sinonim: giuvaer.
Practic, bijuteriile nu ne sunt necesare. Atunci, de ce le poartă omul de când e el pe Pământ? Psihologii afirmă că e vorba de satisfacerea unor nevoi cum ar fi iubirea, apartenenţa.
Oricum ar fi, e o exprimare a personalităţii – nu e nici bine şi nici rău, dar poate fi de bun-gust sau de prost-gust.
B-unicii au avut ocazia să descopere aceste lucruri, și multe alte curiozități despre bijuterii, cum ar fi modul în care ele se poartă, despre cele mai valoroase bijuterii din lume și chiar despre bijuteriile sau pietrele care se potrivesc în funcție de ziua săptămânii în care te-ai născut.
Sărbătoriții lunii martie au fost privilegiații care au avut încântarea de a fi surprinși de cadoul oferit , acesta reprezentând o piatră specifică zilei de naștere (marți, miercuri, duminică, etc.).
“ Vedeta “ evenimentului însă a fost perla, cea care semnifică o rană vindecată… o stridie care nu a fost rănită nu poate produce perle.
Perlele sunt produsul durerii… rezultat al pătrunderii unei substanțe străine și nedorite în interiorul unei stridii, cum ar fi un parazit sau un grăunte de nisip.
Tot așa, și noi oamenii, atunci când durerea ne încearcă, să nu ezităm… ”să producem o perlă.”
Vă dorim tuturor să aveți sufletul “doldora de perle”!

Dr. Anca FLOREA

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

23 august: Ziua Porților Deschise – 55 de ani de la înființarea Grădinii Zoologice din Târgu Mureș!

În 23 august, Grădina Zoologică din Târgu Mureș sărbătorește 55 de ani de la înființare. …

Share
Share