Home / Reviste / Ludus / Marş pentru viaţă şi familie la Luduş

Marş pentru viaţă şi familie la Luduş

Distribuie

În acest an, luna martie a fost declarată de Patriarhia Ortodoxă Română o lună a vieţii, familiei şi femeii. Ca răspuns la această iniţiativă, Protopopiatul Ortodox Luduş a hotărât să organizeze câteva evenimente atractive prin care să îi conştientizeze pe oameni de un mare pericol care ameninţă România şi anume scăderea natalităţii. Ce se poate face pentru corectarea acestei situaţii? Patriarhia Ortodoxă Romînă consideră că trebuie acţionat cu hotărâre împotriva avortului.

„Suntem ţara care are una dintre cele mai mari rate de producere a avortului din Europa, poate chiar din lume, ceea ce este foarte grav, este de neiertat. Trebuie să facem ceva în acest sens”, a afirmat protopopul Lucian Voşloban de la Protopopiatul Ortodox Luduş.

Circa 300 de participanţi

Trecând de la vorbe la fapte, Protopopiatul Ortodox Luduş a iniţiat un marş paşnic pentru viaţă, familie şi mame în ziua de 22 martie. Au participat elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 1, Şcoala Gimnazială „Ioan Vlăduţiu” şi Liceul Tehnologic nr. 1, locul de unde au plecat cei peste 300 de participanţi, preoţi, elevi şi cadre didactice. În primul rând a colanei au fost peoţii ortodocşi Lucian Voşloban, Ilie Dăian, Viorel Ormenişan, Constantin Savu, Mihai Cercel şi Ioan Florea.

Cu bannere şi afişe tipărite sau confecţionate de ei înşişi, elevii au urmat traseul pe strada Crinului, strada Lăcrămioarei, strada Ghioceilor, Bulevardul 1 Decembrie 1918 şi s-au oprit la Casa de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”.

Prof. Mirela Cozma a spus că „am venit împreună cu elevii având gânduri de bucurie pentru viaţă şi cu speranţă de mai bine. Sper ca îngerii să ne călăuzească drumul, să aducem bucurii celor din jur”.

Prof. Marioara Dăian de la Şcoala Gimnazială „Ioan Vlăduţiu” a venit şi s-a alăturat împreună cu elevii săi „cu un gând simplu şi curat, acela pentru demnitatea femeii şi a copilului”.

Prof. Nadia Ghic de la aceeaşi şcoală a afirmat că „am venit cu banere şi afişe pregătite de elevii claselor a VI-a B şi a VII-a A în timpul orelor de clasă”.

La Casa de cultură s-a organizat un progam artistic prin care elevii Liceului Tehnologic nr. 1 au omagiat mama, femeia, viaţa. Prof. Septimiu Pop, cel care a pregătit programul artistic a menţionat că „Noi, cei tineri aducem câteva dintre melodiile părinţilor noştri ca să îşi amintească, dacă ne aud, iar noi să învăţăm în acelaşi timp că viaţa,odată, avea mai multă bucurie decât simţim noi astăzi. Prin marşul de astăzi promovăm viaţa. Noi suntem pro viaţă, pro energie benefică”. Părintele Lucian Voşloban a mulţumit participanţilor, cadre didactice şi elevi „pentru entuziasm şi puritate şi de asemenea a mulţumit Jandarmeriei şi Poliţiei Române pentru sprijinul acordat participanţilor la marş. În curând, urmează alte activităţi interesante”.

Ioan A. BORGOVAN

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Câștigătorii Concursului Județean de Muzică ,,Micul artist’’

Distribuie Sala Festivă a Casei de Cultură a Sindicatelor a găzduit vineri, 15 martie, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.