Share

Home / Social / Concurs pentru elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”

Concurs pentru elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”

În perioada 19 februarie – 19 mai se desfăşoară Concursul Naţional pentru Elevi „Diversitatea – O Şansă în plus pentru viitor”, ediția a XIII-a, derulat de către Ministerul Educaţiei Naționale, în parteneriat cu Asociaţia „Divers”.

Organizatorii îndeamnă elevii din toată țara să formeze echipe multiculturale din fete şi băieţi (iar cel puţin un membru al echipei să aparţină unei alte etnii decât cea majoritară) și să se înscrie la concurs până în data de 8 aprilie prin trimiterea fișei de înscriere la inspectoratele școlare județene, respectiv și la adresa de e-mail office@divers.org.ro

Concurenţii vor realiza o probă creativ-artistică care trebuie să reflecte viziunea elevilor despre diversitate care va fi prezentat la faza județeană a concursului și va fi filmat. Filmul va participa la o preselecție la care juriul va selecta participanții la faza națională a concursului. Filmul trebuie trimis electronic până în data de 25 aprilie la Asociația Divers la adresa de e-mail office@divers.og.ro (prin wetransfer sau Dropbox) sau prin poștă.

La faza națională la Deva, județul Hunedoara, în 16-19 mai, echipele vor parcurge o probă teoretică cu întrebări tip grilă din domeniile educaţiei civice şi istoria, tradiţiile şi obiceiurile minorităţilor naţionale, respectiv proba creativ artistică prezentată și la faza județeană.

Pentru înscrieri și informații suplimentare o puteți contacta pe Koreck Maria la numărul de telefon 0722 318 605 sau adresa de e-mail office@divers.org.ro, pe site-ul www.divers.org.ro, iar toți cei interesați să participle la concurs sunt rugați să ia urgent legătura cu Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Satul românesc, omagiat la Zilele Sărmășene

Cea de-a 17-a ediție a Zilelor Sărmășene, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Sărmașu, …

Share
Share