Educație bursieră gratuită, pentru toți mureșenii Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 233 Vizualizări

Educație bursieră gratuită, pentru toți mureșenii

Marți, 26 martie, a avut loc o nouă întâlnire a grupului de investitori înfocați, Invest Club, filiala din Târgu-Mureș. Evenimentul a avut loc la Hotel Privo din Târgu Mureș.

Trebuie doar să pronunți cuvântul „investiții” și deja te poate lua o răceală pe șirea spinării. Îți imaginezi niște fandosiți în costume scumpe care sorb cafea făcută din excrement de pachidermă din niște ceșcuțe de porțelan, cu degetul mic ridicat ca niște prințese financiare. Sau poate mintea îți zboară la Wolf of Wall Street și la Leonardo DiCaprio. Oricare dintre cele două imagini le-ai avea despre investitori este complet inexact și nu este deloc ce ai să găsești când vei participa la cel puțin una din întâlnirile clubului de investiții.

Ceea ce vei găsi vor fi oameni diverși, tineri sau veterani, cu job-uri variate, îmbrăcați normal, cu haine care nu strigă deloc „Sunt investitor!” (după cum și-o imagina fiecare că se îmbracă cei ce jonglează cu bani). Sunt oameni care împărtășesc o pasiune, cea pentru numere și procente. Și chiar mai mult, chiar dacă nu consideri că ai aptitudini pentru așa ceva, după o singură participare, vei începe nu doar să mai înțelegi câte ceva din lumea piețelor financiare, ci chiar să îți dorești să devii și tu un jucător la bursă.

Cine este Invest Club Mureș ?

Speaker-ul de marți seara a fost Rareș Mihăilă, „investitor pe piața locală, pasionat de analiză tehnică și mereu dornic de a învăța și descoperi noi modalități de evaluare și analiză a companiilor listate”, după cum se autocaracterizează pe site-ul său, investestelabursa.ro. Și pentru că aproape de fiecare dată apar persoane noi, atrase de mirosul îmbietor al investițiilor, Rareș prezintă, pe scurt, la fiecare întâlnire, acest club al investitorilor.

„Noi suntem Invest Club Mureș. Suntem cel mai activ grup de investiții din România. Organizăm evenimente lunar și tot ce dorim noi să facem este să oferim educație bursieră în mod gratuit tuturor celor interesați. Am fondat acest club în 2016 și de atunci am reușit să formăm o comunitate destul de unită. Avem înscriși peste 100 de membri în clubul nostru și prin aceste întâlniri lunare dorim să arătăm că oricine poate să investească la bursă”, a spus Rareș Mihăilă.

Aflați în parteneriat cu o firmă de brokeri și având, de multe ori, invitați specializați în domeniu, clubul își propune formarea unei comunități în care schimbul de idei și opinii despre piața financiară este încurajat.

„Mai mult, dorim să schimbăm opinii și păreri între noi, între persoane care au aceleași preocupări, aceleași pasiuni legate de investiții la bursă și prin aceste schimburi de idei și de păreri ar putea apărea și idei noi, oportunități noi de investiții de la diverși membri, cu mai multă sau mai puțină experiență. Avem un parteneriat cu cei de la Gold Ring, unul dintre cei mai vechi brokeri pe piața de capital din România. De obicei sunt prezenți la evenimenele noastre. Îi avem și astăzi alături de noi, așa că mă bucur că o să avem și niște păreri avizate, pentru că asta ne dorim. Am avut invitați de-a lungul timpului de la diverse companii de brokeraj, de la experți în managementul fondurilor mutuale, de la diferite bănci mari și o să avem și anul acesta invitați și de la alte companii de brokeraj, așa că ne-am bucura dacă cei care veniți pentru prima dată vă veți înscrie în clubul nostru. Înscrierea este gratuită. Cu siguranță veți avea de câștigat, veți învăța foarte multe lucruri participând la întâlnirile noastre”, a continuat speaker-ul.

Ce afli dacă mergi acolo ?

Nu vă lăsați influențați de ceea ce credeți că știți despre brokeri și brokeraj. Și nicidecum nu vă lăsați speriați de faptul că nu știți prea multe despre acest subiect. Totul se va clarifica, dacă nu la prima întâlnire, cu timpul. Subiectul de discuție pentru evenimentul din luna aceasta a fost analiza rezultatelor financiare din 2018 a companiilor românești cotate la bursă.

„Data trecută s-a discutat despre investiții pe piețe externe și chiar a fost un interes deosebit pentru Exchange-Trade Funds (ETF-uri). Am vorbit și despre investiții imobiliare la începutul anului. Am avut și un broker de pe piața de imobiliare. Am decis ca astăzi să vorbim despre piața din România”, concluzionează Rareș Mihăilă scurta prezentare.

Veți avea doar de câștigat dacă participați măcar la una din întâlnirile lunare ale clubului. Pentru mai multe detalii și pentru a afla data viitoarelor evenimente sau pentru a-i contacta, puteți accesa pagina de facebook a clubului, Invest Club Mureș.

 

Alex PĂTRAȘCU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE