Home / Reghin / Firele argintate transpuse în bijuterii, la Muzeul „Anton Badea”

Firele argintate transpuse în bijuterii, la Muzeul „Anton Badea”

Cu drag de bijuterii, Oana Pintilie și Alexandrina Biriș anunță cel de-al cincilea workshop din cadrul proiectului „Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat”-tema aleasă fiind bijuteriile obținute din fire argintate și pietre semiprețioase. Locul desfășurării workshopului este  Muzeul Etnografic din Reghin, Str. Vânătorilor Nr. 51, sâmbătă 30 martie,  între orele 11:00-14:00. Implementarea proiectului „Handmade in Reghin – De la Hobby la Antreprenoriat” este posibilă datorită finanțării obținute prin Abonament pentru Comunitate, program al Fondul Comunitar Reghin, Fundația Comunitară Mureș – Marosszéki Közösségi Alapítvány, în sesiunea de proiecte organizată în Reghin, în data de 27.11.2018. Workshopul se adresează adulților și este gratuit pentru toți participanții. Numărul maxim de participanți pentru acest workshop este de 10.
Oana Pintilie din cadrul atelierului Codronix Bijoux  va încerca să deschidă apetitul cursanților în ce privește modelarea  sârmei argintate și din cupru, pentru a da viață minunatelor bijuterii cu pietre semiprețioase.
În cadrul workshopului din 30 martie vor fi abordate  noțiuni introductive despre utilizarea firelor argintate, din argint și din cupru în realizarea bijuteriilor, informații despre pietrele semiprețioase, metode de lucru utilizate, informații referitoare la materiale și resurse utilizate, precum și surse de inspirație și creație.  Povestea Oanei și a bijuteriilor ei din fire și pietre începe în urmă cu mai bine de 10 ani în Tîrgu Mureș, din dorința de a-și pune atât creativitatea, cât și spiritul antreprenorial la încercare. Evoluția ei prin bijuteriile create a fost spectaculoasă, ajungând să își expună piesele create până în capitală, acestea fiind apreciate de clienți din toată țara.
În cadrul atelierului „Bijuterii din fire argintate și pietre semiprețioase”, participanții vor realiza două piese, o pereche de cercei și o broșă din sârmă argintată și pietre semiprețioase de diferite tipuri, bijuterii pe care apoi le vor putea lua acasă și purta cu mândrie, sau face cadou doamnelor din viețile lor.

Citeste si:  Funshop Park, în pregătire la Reghin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

După o plimbare de măcare două ore poți descoperi ce animale sunt la zoo Târgu Mureș FOTO: Zoo Târgu Mureș

Ce animale sunt la zoo Târgu Mureș. De ce e o grădină unică în țară

Grădina zoologică din Târgu Mureș este una dintre cele mai mari din țară. A fost …