Infracțiuni economice în valoare de 10.000.000 lei Slider
  • andrei
  • 0 comentarii
  • 489 Vizualizări

Infracțiuni economice în valoare de 10.000.000 lei

15 percheziții au fost efectuate în judeţele Mureş, Harghita, Bihor şi Covasna, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi folosire de acte nereale. În cadrul descinderilor au fost implicați poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, sub coordonarea procurorilor din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracţiunilor este de aproximativ 10.000.000 de lei, se arată în cadrul unui comunicat remis de către Comportimentul de Informații și Relații Publice a IPJ Mureș.

Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2014 – martie 2016, administratorii unei societăţi din judeţul Bihor, prin intermediul a trei societăţi de tip fantomă din judeţul Mureş, ar fi efectuat 59 de importuri de produse supuse taxei antidumping, în scopul sustragerii de la plata taxei antidumping şi a T.V.A.-ului aferent, prezentând autorităților vamale mărfurile ca având o altă proveniență și/sau încadrate în alt cod tarifar.

Ulterior importurilor, cele trei societăți de tip fantomă ar fi revândut, scriptic, mărfurile importate către societatea din judeţul Bihor.

De asemenea, societatea reală, în urma creării unor circuite de tranzacționare fictive prin intermediul acelorași societăți de tip fantomă, ar fi evidențiat în actele contabile și în alte documente legale 48 de facturi fiscale reprezentând cheltuieli care nu aveau la bază operațiuni comerciale reale, în scopul ocolirii regimului de taxare inversă a T.V.A. aplicabil importurilor intracomunitare, în scopul sustragerii de la plata obligațiilor fiscale către bugetul statului.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au fost conduse, pentru audieri, 13 persoane.

Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au mai participat poliţişti de la structurile de combatere a criminalității organizate din Covasna, Harghita şi Oradea, precum şi din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş şi Harghita.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE