Mai sunt câteva săptămâni în care tinerii pot cere ajutor pentru achiziționarea unui calculator Social
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 235 Vizualizări

Mai sunt câteva săptămâni în care tinerii pot cere ajutor pentru achiziționarea unui calculator

Ministerul Educației Naționale a anunțat recent că cererile pentru obținerea ajutorului de stat de către elevi și studenți pentru achiziționarea unui calculator nou se vor putea depune până în 19 aprilie.

Potrivit legislației în vigoare, tinerii din țara noastră cu vârsta de până la 26 de ani, elevi sau studenți ai învățământului de stat sau particular acreditat care provin dintr-o familie cu un venit pe membru de familie de până la 250 de lei pot primi, în cadrul programului „Euro 200”, un ajutor de stat în vederea cumpărării unui calculator nou. Valoarea ajutorului este echivalentul în lei al sumei de 200 de euro, calculat la cursul de schimb pentru ultima zi a lunii precedente cumpărării calculatorului.

În 30 mai se va afișa pe website-ul dedicat programului o listă ce va conține beneficiarii ajutorului de stat, apoi până în 20 iunie se vor putea depune și se vor evalua contestațiile, iar în data de 4 iulie se va afișa lista finală a beneficiarilor. Bonurile valorice se vor elibera în perioada 22 iulie – 9 august, bonuri care vor putea fi utilizate între 24 iulie și 10 octombrie.

Ajutorul bănesc se acordă o singură dată în cadrul unei familii, iar configuraţia minimă recomandată a calculatoarelor pentru cumpărarea cărora se acordă sprijinul financiar este: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM, 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat (sistem de operare şi un program antivirus).

Programul există în 2004, iar de atunci de sprijinul financiar au beneficiat peste 300.000 de elevi şi studenţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE