Home / Reghin / Manifest pentru viață, la Reghin

Manifest pentru viață, la Reghin

Distribuie

Protopopiatul Ortodox Român Reghin, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Reghin, Inspectoratul Școlar Județean Mureș, cu -binecuvântare ÎPS Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a organizat vineri, 22 martie „Marșul pentru Viață” , eveniment la care au participat câteva sute de persoane, preoți, credincioși și elevi din cadrul unităților de învățământ din Reghin, însoțiți de profesorii de Religie.

Evenimentul a debutat în fața bisericii „Sfântul Gheorghe”, unde părintele protopop Valentin Vârva a dat citire mesajului Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu cu ocazia Marșului pentru Viață 2019). După săvârșirea unei rugăciuni de mulțumire, cei prezenți au pornit spre centru orașului cu pancarte specifice temei marșului, pe traseul Biserica Ortodoxă „Sf. Gheorghe” (lângă magzinul Lidl) – Strada Călărașilor – Strada Republicii – Strada Petru Maior – Parcul Central.

„Viața este cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului”

La troița din Parcul Central a avut loc un program artistic și cuvântări din partea  istoricului  Florin Bengean și a părintelui Daniel Cota.

„Se cuvine în primul rând să mulțumim bunului Dumnezeu pentru această sfântă, minunată și binecuvântată zi, când parcurgem o perioadă sfântă, o perioadă de urcuș duhovnicesc, perioada cea binecuvântată a Sfântului și Marelui Post, când ne pregătim pentru a întâmpina lumina Sfintei Învieri a lui Hristos cel dătător de viață. Viața este dată de la Dumnezeu, viața este cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a făcut omului. Ne bucurăm să fim împreună la Marșul pentru viață, pentru a participa la această procesiune, dacă o putem numi astfel, în care milităm pentru viață, pentru a permanentiza legătura care există între om și Dumnezeu. Încă din clipa zămislirii în pântecele maicii sale, omul este ființă vie, omul are suflet de la Dumnezeu, omul are viață, și nimeni nu are dreptul să intervină asupra acestei vieți”, a spus Florin Bengean, directorul interimar al Bibliotecii „Petru Maior” din Reghin.

„Viitorul este al copiilor care se nasc”

La rândul său, părintele Daniel Cota  subliniat implicarea bisericii în apărarea vieții.

„Mulțumim din suflet tuturor celor care au ales să fie alături de noi la acest mars pentru viață. În cursul zilei de joi, la Deda, părintele protopop Valentin Vârva își exprima dorința ca astfel de marșuri să nu mai aibă loc . Probabil că secolul XXI este unul paradoxal, să milităm pentru viață , de vreme ce viața este un dar a lui Dumnezeu la care ar trebui să fim foarte atenți. S-a spus în mass media legat de  acest marș,  că biserica, ortodoxia care o reprezentăm,  este împotriva la ceva. Nu, biserica nu este niciodată împotriva cuiva, nici Hristos nu este împotrivă, El este pentru. Marele învățat Antoine de Saint-Exupéry  spunea că,  nu lupți cu moartea  îngropând cadavrele. Nici noi nu putem să adoptăm o politică a struțului, să ne facem că aceste problem existențiale nu există de fapt. Ceea ce dorim noi ca și biserică, ca și preoți, ca și părinți, este să transmitem că viitorul este al copiilor nostri. Însă,  viitorul este al copiilor care se nasc, prin grija părinților lor. Un mare om de ștință, care nu a fost un mare creștin, pe nume Albert Einstein a spus un adevăr extraordinar: o viață merită să fie trăită atunci când este trăită pentru alții. O mamă care își trăiește viața pentru copilul său, și-a trait-o cu adevărat”,  spus părintele Daniel Cota.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

A început Postul Paștelui, cel mai lung și mai aspru post al Bisericii Ortodoxe

Distribuie Luni, 18 martie, a început Postul Paștelui pentru creștinii ortodocși din România și nu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.