Scrisoare deschisă președintelui CJ Mureș, Péter Ferenc, de la primarul Dorin Florea Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2834 Vizualizări

Scrisoare deschisă președintelui CJ Mureș, Péter Ferenc, de la primarul Dorin Florea

Dacă, ieri, publicam comunicatul de presă al UDMR Mureș, prin care președintele organizației județene, Péter Ferenc, își exprima nemulțumirea față de „atacurile” Primăriei Târgu Mureș și ale primarului Dorin Florea, azi și-a scos din teacă sabia edilul. 

Redăm mai jos scrisoarea deschisă a primarului:

„Regret atât de mult că nu am fost invitat la ședințele UDMR, în beneficiul multor reprezentanți serioși ai acestei formațiuni politice, pentru a putea arăta retorica și lamentările la care apelează ciclic anumiți lideri UDMR.

Față de domnul Vass Levente, președintele UDMR Târgu Mureș, am toată admirația, deoarece a răspuns mereu invitațiilor Consiliului Local și ale Primăriei, și a susținut proiectele orașului de fiecare dată. Din păcate, nu același lucru pot să-l spun și despre președintele UDMR Mureș, care se pare, că nu a înțeles nimic din proiectele orașului, cu atât mai mult cu cât a fost primar al unui oraș din județul Mureș.

Târgumureșenii au avut așteptări în decursul ultimilor 25 de ani din partea unor politicieni locali care au ocupat funcții înalte în instituțiile statului român precum miniștri, vicepremieri, secretari de stat, șefi de agenții etc. Din păcate, târgumureșenii au ajuns să fie scârbiți după atâția ani, din simplul motiv că n-au văzut și n-au simțit nimic. Același mod de lucru neproductiv și manipulator îl înregistrăm și acum, când președintele UDMR Mureș se ascunde în spatele declarației cum că aceste proiecte nu-i aparțin. Nu aparțin când ești străin de oraș, când nu locuiești în acest oraș. În acest caz, înseamnă că nu-l ști și ești cu gândul în altă parte.

Iată câteva exemple:

  • Proiectul Răstolița este un proiect extrem de necesar orașului, un proiect pentru o apă mai curată, exact așa cum este în marile țări civilizate ale lumii. Pe nimeni din conducerea județului nu interesează;
  • Parcările în zona centrală și drumul de legătură Livezeni-Spital. Alte proiecte care ar rezolva o parte din problemele traficului din Târgu Mureș, dar care nu prezintă interes pentru președintele Consiliului Județean;
  • Realizarea de poduri peste râul Mureș, mai ales că 20 % din populația orașului locuiește dincolo de podul existent acum, zona Unirii – Voiniceni – Podeni;
  • Reașezarea liniei CFR și realizarea unui drum rapid de legătură Reghin – Gornești – Târgu Mureș – Aeroportul ”Transilvania”, proiect propus de mine încă din primul mandat de primar.

Toate aceste proiecte ce țin de infrastructura mare a județului au fost întâmpinate cu reticență și de către miniștrii de resort. Nici nu puteau fi primite altfel, atâta cât timp cât conducerea Consiliului Județean Mureș nu le-a susținut și nici măcar nu le-a supus dezbaterii în cadrul Asociației Zona Metropolitană. În toate județele din țară această asociație este coordonată de primari, numai la noi președinția Asociației, care ar trebui să dezvolte zona periurbană, a fost acordată Consiliului Județean.

D-le președinte, vă cer să vă clarificați calitatea funcției în care faceți aceste declarații. Sunteți președinte de formațiune politică și numit politic în funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș. Funcția pe care eu o dețin este una aleasă de cetățeni, care denotă maximă responsabilitate. Ar fi trebuit să cunoașteți foarte bine situația, dar sunteți ghidat, probabil, de anumite interese de partid și nu vreți să acționați altfel, decât să întreprindeți orice acțiuni care să ducă la blocarea proiectelor orașului Târgu Mureș.

Să vorbiți dvs. despre lamentări, ar trebui să fie ultimul lucru pe care să-l faceți acum, în contextul în care de la instituirea dvs. în funcția de președinte al Consiliului Județean, numit politic și nu ales de cetățeni, nu v-am văzut să demarați proceduri de deblocare a proiectelor. Ba mai mult, din informațiile pe care le dețin, ați interzis consilierilor județeni să participe la întâlnirile pe care am dorit să le organizez privind marile proiecte ale orașului și județului.

Sunt curios cum veți explica mureșenilor, târgumureșenilor, ce ați realizat în trei ani de mandat. Vă spun că cetățenii acestui oraș sunt inteligenți și știu să discearnă și să analizeze cu severitate activitatea dvs.

Din decența ce mă caracterizează nu voi face eu o analiză a programului dvs., dar sunt convins că românii și maghiarii vor ști exact ce au de făcut în momentul în care le veți cere votul politic pentru susținerea dvs.

Apropo, v-am cerut o clarificare publică despre dedesubturile care privesc strategia de gestionare a deșeurilor în Târgu Mureș și în județul Mureș. De 5 ani se chinuie Consiliul Județean Mureș să rezolve această problemă, dvs. de trei. Încă niciun rezultat. Chiar vreți să ajungem un oraș al gunoaielor, așa cum s-a întâmplat la Napoli în urmă cu ceva ani?!

D-le președinte, este descalificant chiar și pentru un membru simplu UDMR să cereți încontinuu blocarea proiectelor orașului, să voteze mereu împotriva proiectelor ce ar putea duce la rezolvarea multor probleme ce țin de utilitatea publică.

Doar o singură frază mai adaug d-le președinte. Arătați-mi, o singură dată, când am intervenit în activitatea dvs. în calitate de președinte al Consiliului Județean, deși existau probleme nenumărate pe care aș fi dorit să le semnalez.

În finalul acestei scrisori mă adresez dvs. dragi târgumureșeni, pentru că dumneavoastră sunteți cei care m-ați mandat să duc la bun sfârșit proiectele orașului. Da, stimați tîrgumureșeni, este corect să vă apărați orașul atâta timp cât vedem ce se întâmplă în jurul nostru. Este absolut normal să protestați atunci când politicieni care n-au făcut nimic în viața lor se trezesc acum să împroaște cu noroi imaginea orașului și a târgumureșenilor”.

Dr. Dorin Florea

Primarul municipiului Târgu Mureș

 

 

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE